Fullt upp

Då var man tllbaka på banan igen efter en seg influensa....skönt!!!
På jobbet är det fullt upp,sommarlöken o potatisutsädet har kommit och man märker att folk fått vårkänslor.


Jobbade bara 2 dagar den här veckan och det var ju tur,för jag har ju haft fullt upp hemma också.
Har byggt ihop nya bokhyllan under veckan,för nu ville jag verkligen inte ha det så här rörigt här hemma längre.

James började känna av sina njurstenar igen i torsdags och har inte mått något vidare de sista dagarna,men inatt har han kissat ut 5 stycken varav ett par av dem var ganska stora.Han ska på njurröntgen igen på onsdag,och då får vi se hur mycket där finns kvar.......

Igår var pappa o Marcus här och vi lastade gamla bokhyllan på pappas släp,för leverans till min arbetskamrat Kim.Äntligen blev vi av med den,så vi kunde få lite ordning igen.
Efter leveransen åt pappa o jag lunch på Glada Hörnan och sen hjälpte han mej att skruva fast hyllorna i väggen o att montera vitrindörrarna.Tusen tack för hjälpen pappa!!!

Idag har jag ägnat dagen åt att ställa iordning allting bl.a. har jag diskat allt glas som skulle in i vitrinen.
Har även städat nedanväningen och det behövdes verkligen.


Så här fint blev det!!!

Toan här nere fick också en uppfräschning när jag ändå höll på.Hade köpt lite nya textilier för några veckor sedan i vårfräscht turkos.......



Är helt slut efter allt fixande och har inte varit ute i det fina vårvädret idag,men nu när allt är iordning inomhus kan jag fortsättningsvis njuta av våren utan att ha dåligt samvete......härligt!!!!

Äntligen

Nu verkar det som influensan äntlgen har gett med sig!!!
Vaknade igår morse utan att ha någon feber,men jag känner mej fortfarande väldigt trött i kroppen.
Solen sken o det var 12 plusgrader,så jag kunde inte låta bli att klippa ner o rensa bland mina örter och så plockade jag fram en stol och satte mig i solen och tog en fika.


Efter att ha vilat en stund,var jag helt enkelt tvungen att ge mej ut på en liten promenad......synd att sitta inne när vädret är så härligt och det var jätteskönt med lite frisk luft efter allt inomhussittande.

Idag har jag mest tagit det lugnt.....plockat lite,kollat på film m.m.
Vill ju inte överanstränga mej,utan ser fram emot att börja jobba igen på måndag efter 2 veckors sjukdom.

Influensa

Fortfarande inte frisk!!! I måndags ringde jag vårdcentralen för att få bekräftat det jag redan misstänkt.De sa att symptomen var typiska influensasymtom och att den var ovanligt envis i år.Inte alls ovanligt med 2 veckors sjukdomstid.Jobbigt när man blir helt slut för minsta lilla man försöker göra.Igår sov jag en stor del av e.m. i soffan och inatt har jag haft feberfrossa och svettats en hel del.Kanske var det det som behövdes,för febern hade gått ner lite i morse.Peppar,peppar,så har jag känt mig lite piggare idag.Har t.o.m. lyckats byta lakan i sängarna.James var ledig idag,så han har handlat o städat av lite på övervåningen.



Nu känns det som våren är här på allvar.Det har varit soligt o 10 grader varmt i 3 dagar nu.Satt t.o.m. en stund i solen idag...kändes skönt att få vara ute i friska luften.Det händer en hel del i trädgården och jag längtar efter att jag ska bli frisk,så man kan börja "städa" lite i rabatterna.Ta bort löv o skräp och klippa bort vissna perenner.

Skulle behöva städa ordentligt inomhus också,men är inte lönt så länge nedervåningen är i kaos.Gamla bokhyllan är ju tömd ,så det ligger böcker,glas m.m. överallt.Sen har vi ju 4 kartonger med nya bokhyllan i,som vi inte kan sätta ihop,förrän den gamla flyttat hem till Kim.P.g.a.sjukdom har vi ju fått skjuta upp flytten 2 veckor.Gillar inte att ha en sån röra,men får försöka stå ut........

Hoppas nu att det fortsätter gå på rätt håll när det gäller hälsan,känner mig lätt uttråkad av allt TV tittande!!!

Sjuk

Som jag berättat tidigare,firade vi Johannas 20 årsdag förra lördagen.Det blev en trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap.


Johanna med pojkvännen Jerry

På söndagen tog jag tåget tillsammans med Karin o Helena till nya mässan ute på Hyllie.Vilket blåshål det är därute!!!Målet var Vi i villa/trädgårdsmässan.En trevlig dag tllsammans med systrarna blev det.Köpte några pelargonsticklingar och gick med i pelargonsällskapet.Fick även tag i min favoritkryddblandning,så nu kan jag piffa upp wooken igen.


Karin o Helena

Tålde visst inte att vara ute bland en massa folk!!!
Vaknade på måndagen med feber,ont i halsen o värk i kroppen.Ovanpå det har jag fått nackspärr.....Har nu varit sjuk hela veckan,och mår fortfarande inte bra.Kan inte göra minsta lilla,utan att bli jättetrött och febern går upp.Så himla jobbigt när det inte går över!!!


Hoppas verkligen jag blir frisk snart!!!


Våren är på väg....

Visst är det härligt nu när man märker att kvällarna är ljusare,solen värmer i skyddade lägen och det ploppar upp små vårtecken överallt.....Nu känns det som våren/sommaren är nära...härligt!!!

Planterade penseér idag!!!

I veckan har jag piggat upp mej själv med att fixa både ögonbrynen o håret.Tänk vad lite färg kan göra....nu känner jag mig riktigt piffig,eller som chefen så när jag kom nyfixad till jobbet "du ser 1 helt år yngre ut",alltså fyller jag bara 47 år imorron....eller?

Bryr oss inte om att fira mej på ngt särskillt sätt i år.Min brorsdotter Johanna fyller ju 20 år idag och ska ha sitt kalas imorron....så är det när man fyller år dagarna efter varandra,men det gör mej inte så mkt.....vill egentligen inte fylla år längre!!!

Den nya bokhyllan från IKEA leverades i tisdags,men får vara kvar i kartongerna ett tag till.Först ska min arbetskamrat Kim hämta den gamla,och det blir förhoppningsvis nästa helg....gillar inte att ha det uppställt.

Igår körde jag James till sjukhuset i Malmö för att de skulle plocka bort katetern han fick när han opererades.Gjorde visst jätteont,och nu gör det ont när han kissar,han fick antibiotika för att förhindra infektion.Han fick även reda på vad förra veckans njurröntgen visade....han har fortfarande 7 stenar kvar i systemet,varav en är hela 9mm stor,men just nu var det inget akut......Hoppas,hoppas att det får vara lugnt nu,har varit en jobbig vinter för oss båda.

Idag har jag tagit hand om mina övervintrande pelargoner,som har fått bo inomhus i vinter.Bara 4 stycken hade strukit med,antagligen pga för dåligt ljus.De ändra däremot såg pigga,men risiga ut,så det blev en liten frisering o även omplantering.Tog även en del sticklingar,som jag tänkte glädja mina arbetskamrater med.

Pelargonerna på rad i vardagsrumsfönstret

Ha en fortsatt bra helg!!!

RSS 2.0