Hemma igen

 Då var Emmelie o jag hemma igen efter vår myshelg i Stockholm.Anlände med x2000 igår kväll  vid 22 snåret till Lund o James hämtade oss.Skönt för vi var rätt trötta efter en intensiv helg o bagaget kändes tungt.

Vi anlände till Stockholm på lördag e.m. och efter att ha installerat oss i lägenheten på Sibyllegatan,gav vi oss iväg ner till Kungsträdgården för att gå på The Voice konsert.Regnet öste ner och vi blev rätt så blöta,speciellt som mitt paraply gick sönder.Som tur var,var det fortfarande öppet i vissa affärer,så jag kunde inhandla ett nytt.

Vi började kvällen med att ta ett glas vin på en bar i väntan på att konserten skulle börja.
 Det var många bra artister som Danny,Sibel,Loreen,Swingfly,Eric Amarillo m.fl. och konserten varade i över 3 timmar.Vi tog en liten paus o åt middag på restaurang Victoria.Det blev en smaskig fisk o skaldjursgryta o vi kunde fortsätta att lyssna på konserten därifrån......mysigt!!!

 Swingfly ft. Christoffer

På söndagen när vi vaknade strålade solen och vi började dagen med att ta oss ner till Gamla Stan.Så mysigt att gå omkring o kolla på folk o kolla i alla små butiker.Slottet fick också ett besök......Köpte ett par kul handgjorda örhängen,som jag säkert kommer att vara ensam om.Blev också en runda på Götgatan på Söder där vi givetvis måste besöka "vår" skoaffär.Emmelie köpte 2 par gympaskor a´la Converse för 100:- paret.Tyvärr fanns de inte i min storlek,annars hade jag velat ha ett par beiga.Men jag köpte ett par svarta skinnballerina för 249:- och ett par bruna höst/vinterkängor ör bara 349:-.Alla skor på det stället är jättebilliga,om man jämfört vad de skulle kostat på andra ställen.En hamburgare på Mc Donald´s sen gav vi oss ner till Viking Line terminalen,för Emmelie´s anställningsintervju.

Medan hon var på den,besökte jag Fotografiska och kollade på de olika utställningarna där...... Fina bilder av Mappelthorpe.......

Intervjun gick bra,och nu väntar vi bara på besked om det blir något jobb eller inte....håller tummarna!!!!!

Sen tog vi Djurgårdsfärjan över till Gröna Lund för att tillbringa ett par timmar med att strosa runt o kolla på folk och spela på chokladhjulet.Döm om vår förvåning,när vi vann en stooooor låda Geisha choklad,som vi sen hade ett fasligt sjå att få med oss hem till Eslöv.


 2000g choklad

Kvällen avslutades på den italienska restaurangen Capri ,som ligger på Östermalm....underbar mat o mycket bra service.På måndagen var det mulet igen,men inget regn i alla fall.En dag på stan med shopping blev det o fika på PUB´s cafe´.Emmelie shoppade loss på H&M då hon hade present kort där o själv hittade jag en jättegosig kofta i mossgrönt på Cubus.På e.m. blev det en sen lunch på en thairestaurang innan vi begav oss till lägenheten för att hämta vårt bagage innan vi tog oss till Centralstationen för att resa hem till Skåne igen.

Några kändisar såg vi också:Joakim"Arn" Netterkvist,Niklas Hjulström,Ardy Struver,han som spelade JohnJohn i Vinterviken o ett par bloggerskor.....ingen dålig utdelning :)

Som vanligt lika trevligt o mysigt att umgås med min dotter.......tack Emmelie för en underbar helg!!!!!!


Semester

Då har man varit ute i svampskogen igen!!!Den här gången i Hässleholm.Tog tåget dit igår f.m. o blev upphämtad av Badassarre o Eva på stationen.

Sen tillbringade vi väl en 3 timmar i skogen o vi hittade gott om kantareller,i alla fall enligt mina mått mätt.Trodde vi skulle plocka blåbär också,men någon hade  redan varit o repat av allt,synd för det fanns gott om ris.

Efteråt åkte vi hem till dem o grillade.T.o.m solen tittade fram på eftermiddagen,så det blev en väldigt trevlig o mysig dag.Vid 19-tiden tänkte jag bege mej hemåt med min skörd,och vem träffar jag då på stationen?Jo,Birgit o hennes väninna Kari som varit och besökt en annan väninna o nu var på väg hem,så vi fick sällskap på tåget.

Idag skiner solen,och jag har rensat o förvällt min svamp och stoppat i frysen....gott att ha o ta fram,när man blir sugen.Verkar som vädret ska vara lite bättre den här veckan,och det är jag tacksam för....så härligt !!!!

Äntligen



Nu har vi äntligen lyckats få till det,och det blir en liten semestertripp till vår vackra huvudstad!!!!

Efter en sommar då inga av våra planer kunnat genomföras,antingen pga James hälsa eller det dåliga vädret,ska nu Emmelie och jag komma iväg hemifrån lite.Vi tänker slå två flugor i en smäll o förena nytta med nöje,då Emmelie ska på en anställningsintervju också.

Först frågade jag chefen om det var möjligt att låna lägenheten på Sibyllegatan,men deras dotter skulle dit med en kompis precis den helgen.Då kändes det som det "gått troll i"allt vi försöker planera.Men så bestämde jag mej för att ta in på hotell istället,för nu ska vi iväg,kosta vad det kosta vill........Dagen efter fick jag besked om att det blivit ett missförstånd angående vilka dagar det gällde,så lägenheten var ledig i alla fall.Tur det gick att avbeställa hotellet!!!!!

Vi åker på f.m. nästa lördag och kommer hem på måndag kväll......ska bli mysigt och jag hoppas vi får hyfsat väder,så vi kan hitta på ngt annat än att shoppa........

Idag var det min 1:a semesterdag av 18.Känns härligt att få vara ledig ett tag,känner mig trött,men det beror kanske på vädret.Eftersom det inte regnade idag,tog jag en tur till svampskogen.Första gången på egen hand,och det blev många svampar som fick stå kvar,eftersom mitt "svamplexikon Helena" inte var med,men jag kom hem med både kantareller o finfina strävsoppar.Vet att det inte ser så mycket ut,men jag har en rätt stor korg........

På måndag blir det nog en tur till skogarna runt Hässleholm tillsammans med Baldassare o Eva......de har visst flera bra ställen att plocka på.På onsdag ska jag fika tillsammans med Lotta på Grappa på e.m.Det ska bli trevligt,har ju inte setts sen vi var i Köpenhamn med våra döttrar.Vi får väl se om solen tänker komma tillbaka,annars får man ju bara göra det bästa av situationen.

Känns skönt att det händer något positivt efter en ganska jobbig sommar.Känns även skönt att jag lyckats gå ner de 2 kilona jag hade lagt på mej den senaste tiden......Trots allt finns det alltid en ljusning!!!


Sol o värme



Nu har vi fått lite sol o värme......äntligen!!!!

Trots detta hade jag och Emmelie tänkt att vi skulle ta en billig 1 veckasresa till sydligare breddgrader när jag har semester.Hade hittat några olika alternativ som bara skulle kosta mellan 7000:- o 8000:- för oss båda två,och var beredda att beställa.Vad händer då?Jo,Emmelie får inte ledigt från jobbet.........Hon är inte schemalagd ännu,under den tid det gällde,och det verkade som det skulle gå,hon har ju rätt till 2 veckor till i år.Men då skulle visst chefen ha semester,och det kunde han ju sagt direkt,så man inte hann börja planera.De klarar sig visst med den personal de har,men OM ngn blir sjuk,måste Emmelie vara tillgänglig.Hoppas verkligen hon får jobba nu,och inte bara gå o vänta på att  de ska ringa....då känns det ju ännu taskigare.......

Ja,ja nu är det som det är,men det känns så himla trist.....har ju knappt gjort något i sommar pga att James har varit dålig.Ska ju i och för sig till Stockholm ett par dagar i början av september,men det är ju jobb.

Både Emmelie o jag är i alla fall lediga imorron o om solen skiner blir det nog en tur till stranden då....alltid något.

RSS 2.0