Födelsedagar

 En vecka fylld av födelsedagar i släkten o bekantskapskretsen!!!!Det började den 24 februari med min morbror som fyllde 70 år.
Sen blev det ett hopp till imorron den 1 mars då mina kusiner Ingela o Rickard fyller år.Dagen efter fyller min brors dotter Johanna,och på torsdag den 3 mars är det min tur tillsammans med min vän Agge.
Ännu en vän  på fredag och på lördag fyller både min moster o en vän år.
Varför blir det ofta så här?
Vi har  det så även under ett par veckor på hösten.......Som tur är firar vi inte allehopa längre,men när vi var barn ,var det kalas typ varannan dag.
Den här veckan ska vi fira min födelsedag,med att de närmaste kommer hit på kvällen på en bit mat.
Sen ska vi fira Johannas 19 årsdag på söndag!!!
Till alla ni andra som fyller år de här dagarna,vill jag bara säga GRATTIS på era födelsedagar,och hoppas ni får en fin dag...........

Ny frisyr

 Det här är ju inte jag men min nya frisyr ser väl ut ungefär så här.Kände redan i förra veckan att jag behövde göra något nytt med håret,framför allt behövde jag lite ljusa slingor för att pigga upp mej själv.Gick ju så klart inte att få ngn ti så där med en gång utan fick vänta tills idag tisdag.Hann tveka några gånger i helgen om jag skulle låta frisören klippa kort eller inte,men nu är det gjort,och det blev snyggt tycker jag.Inhandlade även en ny plattång modell mindre,då min gamla är helt för stor till kort hår.Sen blev det lite nya hårstylingprodukter också,bl.a. mousse i form av spray,så det är lättare att fördela jämnt i håret.Nu får det se till att bli vår snart,för mössa o kort hår är inte snyggt.....i alla fall inte på mej.

Veckan som gått

 Kungsängslilja......denna skira vackra blomma,som finns att köpa som lök i kruka redan nu.Har provat att odla den i trädgården,men den drabbas tyvärr av liljebaggar,trots att det inte är en lilja utan en frittilaria.Synd för de är så vackra,men det är inte så snyggt  när de kalätes av de förbaskade baggarna.

På tal om lökväxter,har jag gjort små vårarrangemang idag med vit krokus,taklökar,pärlhyacinter o videkvistar.
Blir så fint o enkelt i krukor av cement,och lättskött är det också då de knappt behöver ngt vatten.Sen är det bara att plantera ut lökarna i trädgården.

Veckan började inget vidare.Vaknade på måndag morron med huvudvärk,och ringde o sjukskrev mej.Tur var det för under e.m. blev jag dålig i magen o tillbringade en massa tid på toa.Varje gång jag försökte äta eller dricka,var det dags igen.Blev inget långvarigt,utan på tisdagen mådde jag bra igen......skönt!!!

På onsdag blev det jobb,och som vanligt var det mycket att göra.Både lerkrukor o plastkrukor som jag beställde förra veckan hade kommit o skulle prismärkas o upp i hyllorna.Trött när jag kom hem,och det fick bli en tidig kväll,speciellt som vi skulle upp tidigt på torsdag morron.Varför?Jo,jag skulle köra James in till Malmö för att han skulle göra en njurröntgen.Han vill helst inte köra själv när han har fastat,för då känner han sej  inte riktigt "bilsäker".

På torsdagen stannade min klocka o det gick inte att få liv i den,och batteriet var bytat för bara 1 månad sen.Lämnade den till optikern för en under sökning.Var även och beställde en tid till frissan i nästa vecka,och så hittade jag en svart kort kjol på Lindex.Behövde en sån ,så jag tog med den in i provhytten.Döm om min förvåning,när det var ett par innerbyxor i den,men den satt bra o var snygg så det blev ett köp ändå.Rätt bra egentligen,för då behöver man inte riskera att visa något,som man inte vill visa.

Idag fredag,har jag varit och tagit ett cellprov hos barnmorskan.Det blev även en ny klocka,för det skulle kosta 600:- att laga den gamla o det var ju inte lönt.Fick bli en för tidig födelsedagspresent från James,för klocka kan jag inte vara utan.





Mina vårarrangemang!!!














Myskväll med familjen




Igår blev det en myskväll med hela familjen!!!
Inte så ofta nu för tiden,när barnen är utflugna.Marcus dök upp vid 4 tiden på e.m. så han och James spelade lite kort medan jag förberedde middagen.Hade fått för mej att jag skulle laga Flygande Jakob och det har jag inte lagat på evigheter,så jag glömda att det ska vara bananer i.Men det gjorde inget,vi tyckte det blev godare utan.
Lite typiskt 80-tal att ha frukt i maten........
Emmelie kom vid halv 6 o vi dukade med servetter o ljus,lite mys vill man ju ha.Efter middagen satt vi o pratade lite om allt möjligt,sen var det dags för melodifestivalen del2.Marcus ,som inte är intresserad av detta o skulle träffa kompisar gick hem ,men Emmelie stannade.Låtarna var väl inte mycket att hänga i julgaranen precis,men det blev väl ändå de 2 bästa artisterna som gick till finalen.
Efter festivalen kollade jag på film o Emmelie gav sig iväg för att träffa kompisar,det var ju ändå lördag kväll.......
Mysigt o roligt att träffa barnen så här ibland utan att det blir så märkvärdigt <3

Vårlängtan

Vilken variation på vädret!!!


Full storm härom natten,sen hade vi några dagar med plusgrader och lite vår i luften.Speciellt när solen visade sig också.Sen har det regnat och idag började det snöa igen.....rena aprilvädret som man brukar säga........
Önskar att det var april istället för februari,är verkligen trött på det här nu.Det var så kallt när jag var iväg o handlade på kvällskvisten o halt var det också.Vill gärna se de här små skönheterna dyka upp i trädgården snart............Det finns ju vårlökar i kruka att köpa,men det är inte riktigt detsamma som när de "riktiga" dyker upp.Som vanligt den här tiden händer det mycket på jobbet,fröerna o de första sommarlökarna står redan i hyllorna.De nya varorna vi beställde på Formex börjar dimpa in och det gäller att göra plats till dem.Det känns så härligt att gå till jobbet just nu,för allt funkar så himla bra.Vi fick en ny medarbetare i november så nu hinner vi med bättre igen.Alla vi som jobbar funkar så bra tillsammans o stämningen är på topp,trots att vi har massor att göra.Man är helt slut varje dag,när man kommer hem,men vad gör väl det när man trivs så bra......man får vila på sina lediga dagar!!!!!

Storm

 Undrar hur det känns att bo längst upp i Turning Torso när det stormar som det gjorde i natt???? För det måste väl kännas?
Igår kväll blåste det upp till ett rejält oväder,med regn o blåst,som har pågått hela natten.Rutorna har skallrat,och man har vaknat hela tiden när det har tagit i.Är alltid lite orolig att mitt växtskåp i glas ska gå sönder,men peppar,peppar, det stod kvar i morse igen.Har i och för sig lagt några plattor framför dörrarna ,så att de inte kan blåsa upp,men man vet ju aldrig.Har varit ute o kollat om det hänt ngt,men det var bara en massa grenar som blåst ner o en plasthink som var på vift.....skönt!!!!
Dålig sömn i natt + att jag steg upp kl.7 i morse gör nog att jag sover som en stock i natt.
Har varit hos tandläkaren,för att lägga "bandage" på en tappad plomb,som inte är lönt att laga o så lade de lite plast på sprickan i framtanden.Döm om min förvåning när jag skulle betala.....det kostade ingenting idag......det har aldrig hänt förrut.En glad överraskning,kan man väl säga !!!!!

Storstädning

 Den här helgen fick jag för mej att jag skulle städa o fixa lite.Igår,lördag började jag med att byta lakanen i sängarna o tvätta de smutsiga.Samma väg åkte alla handdukar o badrumsmattor.Damma,dammsuga,torka golven o rengöra toaletten,så var övervåningen städad o jag genomsvettig.Hoppade i duschen innan James kom hem från jobbet,sen iväg till Coop och handla.Trött.men kände mej rastlös,så jag började sortera lite i lådor o garderober........Efter middagen blev det melodifestivalen på TV tillsammans med James o lite god chokladglass.Tyckte jag var värd det!!!!!
Idag ,söndag fortsatte jag min städning för man kan ju inte bara städa halva huset......alltså  nedervåningens tur.
Lika varm o svettig när jag var klar,så det fick bli duschen igen.Lite lunch o avkoppling i soffan,sen kunde jag inte
låta bli att fortsätta min garderobsrensning.Det blev 3 sopsäckar med kläder,skor,väskor m.m. som jag absolut inte använder mer, av en eller annan anledning.Den här gången rensade jag verkligen ut allt......inget "jag kanske använder denna ngn gång".Nu är jag helt slut och tänker varva ner ordentligt,för imorron är det jobbedag igen.

Höstigt

  Tände precis ett ljus o drog på mej en tröja.
Känner mej frusen,och när man kommer utanför dörrarna,känns det som rena hösten.
Termometern visar på plusgrader,men det känns så himla rått.Igår kväll regnade  och blåste det också.
Många som är sjuka nu med hög feber.Emmelie är en av dem,och jag har varit hemma hos henne med
Alvedon o lite annat hon behövde.Innan jag körde dit var det tandläkarbesök på agendan.Lagade en trasig plomb
för det fasila priset 750:-.Pga att de var sena idag hann de inte göra något åt plomben jag har tappat,så nu måste jag dit igen i nästa vecka.Den här plomben har jag tappat flera gånger,så jag tyckte de kunde dra ut tanden.Det är ändå en kindtand så det syns inte.Men det ville de inte,så det skulle bli ngn sorts bandage,för att det inte skulle samlas bakterier där.Sen får det vara så,så länge jag inte har ont.......
I måndags var jag på årlig kontroll hos doktorn o så gjorde jag andningsprov.Astman är under kontroll,och blodvärden,blodtryck m.m. är bra.Fick utskrivet nya recept på mediciner,annars fortsätter livet som vanligt.
På jobbet är det i alla fall vår på gång.Fröerna är uppe på hyllorna,och vi säljer redan en hel del både i butik o på postorder.Sticklingarna kom i veckan o tulpanerna säljer som smör i solsken.Det t.o.m. doftar vår när man kommer in om dörrarna på affären.

RSS 2.0