Regn,regn,regn...........

 Det var en regnig sommar det här!!!!

Den enda fördelen med det är att svamparna ploppar upp i skogen,verkar finnas gott om dem i år.Inte bara i skogen förresten,plockade en hel hink på gräsmattan här utanför,men det var inga sorter som jag kände igen,så de hamnade i soporna.Fick köpa fler växtstöd med mej hem idag då mina Silverax blivit så tunga att de vill lägga sig ner.Pelargonerna trivs inte alls,de vill ju ha sol o ganska torrt i krukorna.Tur att mina specialsorter står i glasskåpet.......Taklökarna i krukorna är rent sura o har börjat ruttna.....varför kan det aldrig vara lagom när det gäller vädret?

Började jobba igår efter 6 dagars ledighet!Igår tog Hermine o jag tag i röran på vinden o Bengt o hans son Philip håller på att måla uppe på kontoret o så lägger de ett nytt golv där.Det blir så fint ,och nu känns det som vi äntligen har fått lite ordning även "bakom Kulisserna".Idag har det varit ganska lugnt i butiken ,men det är ju inte så konstigt,folk vill ju inte gå ut i det här vädret.

Igår var jag o klippte mej innan jag skulle till jobbet,skönt för det började bli omöjligt att få styrsel på.Jobbade dagtid,så jag var hemma redan vid 17tiden,så jag tog en sväng in om KappAhl o Dressman.Det blev några toppar till mej på rea o en snygg skjorta till James.

James har åter igen besvär med sina njurstenar.Han var hos doktorn häromdagen som sjukskrev honom,o så fick han en remiss till urologen.Vet inte om det kommer att leda till något,men hoppas gör man ju.Igår kissade han ut en sten som var hela 8 mm stor,och han har känning i ryggen av att det är mer på gång.Så jobbigt det här,mest för James,men även för mej,för vi kan ju inte göra något.......

Hoppas solen kommer tillbaka snart o att den kan stanna lite längre än 2 dagar åt gången!!!

Så hemskt.....

 Så många ljus har tänts och det har hållits en tyst minut idag,för alla de offer som råkade komma i gärningsmannens väg............

Hur kan man bara göra så här?Helt kallblodigt döda oskyldiga människor.....han måste vara helt sjuk i huvudet!!!!
Vet inte hur jag ska uttrycka i ord,hur hemskt detta är och så fruktansvärt det måste ha varit för alla de ungdomar på ön.Att se och höra hur deras kamrater dog  runt omkring dem,och inte veta hur de skulle komma undan.De måste ju må jättedåligt.......Hoppas du som gjorde alla dessa människor så ont ,också mår dåligt,när du inser vad du gjort!!!

Regn i brudkronan

Idag har jag varit på bröllop/barndop,och regnet skvalade över brudparet.Det ska ju betyda tur med regn i brudkronan,men nu får det väl räcka.

Jag hade bundit brudbuketten,som blev så här:

Gammeldags rosor,björngräs,pärlor o silvertråd........

Brudparet Jenni o Andreas


Just nu har jag en längre ledighet på 6 dagar ,som började igår.Hade det verkligen fullt upp igår.....tvättade,band brudbuketten,handlade lite o klippte äppleträdet.Varför har jag en förmåga att göra allt på en gång?

Hoppas verkligen att vädret ska bli bättre någon av mina lediga dagar i alla fall.Skulle så gärna vila åka till stranden och verkligen få njuta av sol o bad.Inte en ända gång har det blivit i sommar och nu är det snart augusti.Om 3 veckor ska jag ha 2 veckors semester igen.....hoppas,hoppas på fint väder..........




Svensk sommar

Emmelie på picknick


Man kan väl säga att det är typiskt svenskt sommarväder.....regn,sol,regn,sol........

Idag har regnet formligen öst ner,men annars har det varit fint väder den här veckan.I tisdags var både jag o Emmelie lediga,så vi passade på att åka på utflykt.James kom hem från jobbet vid 1 tiden ,så vi fick vänta till dess,men det gjorde inte så mycket.Hann både klippa gräset o handla på förmiddagen........

Jag hade packat kylväskan med smarriga mackor o mycket dricka,som vi njöt av i Vitemölla innan vi skulle besöka Kiviks Marknad.Jättemysigt!!!!Skulle ta ut pengar i bankomaten,men upptäckte att mitt Visakort var borta.Ringde hem till James,som fick cykla ner till Coop o kolla om jag glömt det där.Jo då,hade glömt det i kortdragaren,men det var en vänlig själ som lämnat in det.Puh.....vilken tur att de flesta är ärliga.

Hittade inget kul på marknaden ändå,köpte bara lite körsbär,men Emmelie hittade ett par nya skor att jobba i.Tänkte göra ett besök på musteriet också,men de stängde redan kl.17 ,så det hann vi inte med.På vägen hem körde vi in om mamma o pappa för att överraska.De blev jätteglada o bjöd på korv med bröd.......

Imorron ska jag binda en brudbukett till en vän som ska gifta sig på lördag.


 Det blir en sådan här,men rosorna ska vara gammalrosa/cremefärgade istället........

Deppväder

 Vilket deppigt väder den här veckan!!!

Efter en lång vinter behöver vi sol o värme under sommarmånaderna.Tycker inte vi fått så mycket av den varan än så länge.Har inte varit på stranden en enda gång i sommar........

Är inne i en riktig deppig period,inget känns riktigt roligt.Vädret är halvdant,James mår halvdant,det blev ingen semesterresa till Bornholm,har själv fortfarande ont i min högerarm,tröstäter o har gått upp ett par kilo..........

Visst finns det ljusglimtar i tillvaron,men det känns inte som de räcker till just nu.Känner mej riktigt gnällig nu,men man kan ju inte alltid vara på topp.Hoppas solen kommer tillbaka i alla fall,det känns alltid lite lättare då.

Har i alla fall varit o fikat med Emmelie på Grappa idag o så var vi o kollade lite på Lindex.De hade fått in fler färger av mina favoritbyxor,så det blev ett par nya sådana o en fräsch skjorta.Emmelie o hennes kompisar ska till Kristianstad på festival ikväll,hoppas för deras skull att regnet avtar.

Testar 2

 Funkar att hämta bilder från Google också :)

Hit skulle jag vilja åka på utflykt!!!Flädergården i Vinslöv,har en egen produktion av fläderprodukter,det finns även ett café o ett pelargonhus.Skulle vara en trevlig tripp nu under sommaren.Vi får se om jag kan övertala James att följa med,annars kan jag kanske ta tåget.Det stannar ju där o jag her ju sommarkortet,men det hade ju varit trevligt med sällskap.

Testar

 Johanna har varit inne och fixat med min blogg,så nu ska vi se om allt funkar som det ska!!!Gick ju att lägga upp en bild i alla fall.........den föreställer min kantarellskörd från min o Helenas förra skogsutflykt o en vacker sommarbukett.

Har börjat jobba igen efter min 2 veckors semester.Håller på med lite olika projekt på jobbet,bla.a. håller vi på att röja i källaren.Har fått fria händer,och passar på att slänga en massa bråte.Men fy vad dammigt det är......Hermine o jag hostade o nös om vart annat.Vi håller även på att sammanställa en EKO-hylla,med miljövänliga varor.

I söndags firade vi att Marcus hade fyllt år,med att grilla hemma hos oss.
Det blev en mysig familje kväll med god mat o sällskapsspel,så härligt att få rå om bägge sina barn ibland.

Gulliga Marcus på besök på Köpenhamn Zoo,en sommardag för 23 år sen


Nu ska jag bara publicera inlägget,så får vi se om allt funkar.I vilket fall som helst: Tusen tack Johanna för din hjälp <3<3<3

Paus

Ni undrar kanske varför jag inte skrivit på ett tag!!! Tycker inte det är kul ,när jag inte kan skriva o lägga upp bilder som jag vill längre. Tänker därför ta en paus tills ngn kan hjälpa mej,eller så kanske jag skapar en ny blogg så småningom.

RSS 2.0