Fullt upp

Här har det varit fullt upp i två dagar!!!!Torsdagen blev det tvätt,som avbröts ett par timmar för födelsedagslunch för Emmelie.Mamma o pappa kom till Eslöv och vi tog med oss Emmelie till Grappa, där det blev en mysig lunch i solen o sen gick vi en runda på stan.Jag köpte nytt täcke o kudde,så när jag kom hem bytade jag detta o lakan i sängarna.Fortsatte med tvätten o så grävde jag upp en död ros och planterade en ny buske istället.På fredagen var James ledig o satte igång med att städa.Själv fick jag stiga upp tidigt för att gå till barnmorskan o få min P-spruta.Sen blev det frukost o en tur till Flyinge plantskola,där jag köpte klätterväxter till mitt nya projekt.Kollade även på kantsten till rabatterna,men det skulle bli ganska dyrt.När jag kom hem ,ringde jag istället runt lite och fick tag på kullersten o grus billigt.Han körde t.o.m. hit det med sin grävmaskin efter bara en halvtimme,o detta bara förr 600:-Marcus har varit här och hjälpt mej att gräva upp rötterna till tujahäcken,även rosorna i den rabatten åkte upp,då de inte var så fina längre.Istället bytte jag ut en del av jorden o planterade 3 nya fräscha.James spelade kort på e.m. och jag tog en runda till affären.Lika bra att fixa det också.Var jättetrött på kvällen,så idag ska jag nog bara passa på att njuta av solen i trädgården..........

Påskhelgen

  Hela påsken har det varit ett underbart väder,med en strålande sol o 15-20 grader varmt.Långfredagen firade vi hemma hos mamma o pappa tillsammans med familjen Palmér.Vi kunde sitta ute på altanen hela dagen och det blev massor med god mat,äggmålning prat o lekar.

 Elias o Emmelie målar ägg

På påskdagen var det dags för James o mig att "använda" oss av min julklapp,en weekend i Göteborg.Tog det lugnt på vägen upp o fikade o njöt av solen.På e.m. efter att ha installerat oss på hotellet,blev det en runda på Avenyn.Lite koll i butiker o på allt folk som var ute,sen avslutade vi dagen med en god middag på restaurang "Lilla London,som hade jättegod mat.
 Utanför Trädgårdsföreningen

Påskdagen körde vi till Marstrand för att mysa i skärgården denna fina dag.Det blev färjan över till fästningen,och en smarrig räkmacka på ett mysigt café.På vägen tillbaka körde vi in till Kungälv som var en mysig liten stad.Tyvärr var allt stängt,men vi hittade en fantastisk backe,med underbara blommor o annan växtlighet.Det var stadens trädgårdsförening som hade skapat denna vackra oas.

MarstrandKungälv

Efter en liten vila på hotellet tog vi oss till Liseberg,där vi åt middag o gick omkring o njöt av parken o kollade på folk tills det var dags att besöka Rondo.Vi skulle ju se Robert Gustavssons jubileumsshow!!!!En mycket bra föreställning med mycket humor,dans,sång o musik.

Annandagen var det dags att bege oss hemåt igen ,och vi körde in om Ullared på vägen.Lugnt och bra den här gången.....inga köer varken in eller ut och gott om plats att gå runt o titta i lugn o ro.Hittade väl inga stora fynd den här gången,men lite smått o gott blir det ju alltid.En massa bra att ha,som är mkt billigare än hemma och så baskläder som trosor,strumpor,nattlinnen,T-shirts o toppar.Hittade en snygg scarf o en ny sommarväska,ett par krukor till trädgården m.m.Väl hemma upptäckte vi att trädgården hade exploderat.....bladen hade slagit ut på bokarna o lökväxterna hade börjat blomma.......härligt!!!!!!





Klassen idag

 Vi som träffades igen efter minst 31 år.Vissa hade ju slutat i vår klass tidigare och andra kommit till..........

Från vänster:Monika(Sramel)Schough,Göran Hansson,Lars Liljegren,Paul Ekström,Maria Wiking,Mikael"kronan"Kronberg,Anette Sundqvist,Marie Roth,Monika(Vrovskij) Persson Backenros,Marie(Johansson)Boström,Marie(Nilsson) Hofvander,Anette(Zandelin)Harle,Mona Melin.

Sittande från vänster:Mikael Liljegren,Cecilia Erdélyi Larsson,Kerstin Persson,Mikael Kruuse,Jeanette(Hassvall)Andersson

Klassträff

 Så var det dags!!!Igår kväll skulle vi träffas,vi som gått i skolan tillsammans från klass 1-9.Mikael Kronberg,alias "Kronan" hade tagit initiativet,och tillsammans med Monika hade de lyckats få ihop 19 personer.

Klockan 19 skulle vi träffas hemma hos Kronan i Anderslöv.James körde mej o Mona dit,då det visat sig att hon också bor i Eslöv.Den ena efter den andra dök upp,och alla var sig precis lika,förrutom att vi blivit 30 år äldre.

Det blev många glada återseenden o kramar.God mat o god stämning hela kvällen igenom,och som vi pratade.Vi hade så mycket att prata om,och det kändes på något sätt som om det var igår vi sågs senast.Givetvis fotograferades det en hel del,bl.a. hade Kronan bett sin granne komma in o ta den klassiska gruppbilden.

Tiden bara rusade iväg,vi skulle nog kunna stannat hela natten,men till sist tog tröttheten ut sin rätt.Lite olika hur folk tog sig hem,men vi hade tur o fick åka med Lars till Malmö,och där hann vi med första morrontåget till Eslöv.Kom hem vid halv 6 tiden på morronen,och kröp genast ner mellan lakanen o somnade bums.

Konstigt nog kunde jag inte sova längre än till kl. 11 men dagen har bara varit i slapphetens tecken.Såååå trött jag är och kroppen säger ju sitt också.Men det var det värt,för så här roligt har jag inte haft det på länge.Tog en liten lur i soffan i e.m. och ikväll får det bli läggdags tidigt.

Trist att inte solen lyste på oss idag som utlovat,hade tänkt tillbringa dagen med att slappa i trädgården,men vi får hoppas på morrondagen istället.På bilden ovan går vi i tredje klass,om någon undrar!!!!

Vårig helg

 Dessa ljuvliga blå mattor av scilla o vårstjärna!!!!Vi har också en sådan under bokträden,som blir större för varje år..........

Den här helgen har våren verkligen kommit .Solen har strålat från en blå himmel o temperaturen har legat runt 15 grader.Igår jobbade jag mellan 11-15,och det var full rulle hela tiden.Det fina vädret hade lockat ut folk o de handlade allt som tänkas kan till sina trädgårdar.Gissa om jag var trött när jag kom hem......jag var helt slut i kroppen.

Idag kändes det bättre,så jag röjde i förrådet och plockade fram trädgårdsmöblerna.Klippte även ner mina klematis,sen tyckte jag att det fick räcka för idag.Eftermiddagen tillbringade jag tillsammans med Emmelie i solen,med näsorna i vädret.....så skönt!!!!Vi var båda ganska röda om näsorna när vi kom in.....man glömmer alltid att solen tar så mycket i början.Fick även besök av ett par av Emmelie´s kompisar.....alltid trevligt när de tittar in.På kvällen dök Jenny o Dennis upp,de var i krokarna efter att ha varit på födelsedagskalas.

Vårvindar friska

Oj,vad det blåser idag!!!Rena stormen och de har gått ut med en klass 2 varning.Får se imorron om något har gett sig iväg........annars har ju faktiskt solen skinit på oss idag.Det har ju regnat en del i veckan,så det var ju trevligt att se solen.......

Håller på att röja i "faxrummet" på jobbet.Inte klokt vad man hittar en massa gamla grejer,som bara blivit liggande i alla år.En massa saker från Weibulls tid,som vi inte har någon nytta av alls.Nu ska det kastas,när vi äntligen fått fritt fram av chefen,blev en hel sopsäck idag och då är vi långt ifrån färdiga.Nu ska det bli ordning o reda!!!!!!!!

Igår kväll var jag med jobbet för att kolla 1:a semifinalen av 5 mellan Lugi damer o Team Eslöv.Man blir lite kluven vem man ska heja på,men eftersom min arbetskamrat Tove står i mål för Lugi o även butiken sponsrar laget,blir det ju att man håller på dem.Efter en spännande match vann Lugi med 25-21,och Tove var jätteduktig i målet.Vi blev bjudna på mat innan matchen.....rostbiff med fransk potatissallad.....gott.

Redan i höstas fick jag ta bort ett par av tujorna i häcken in mot studievillan.Såg lite konstigt ut,och eftersom jag var trött på den,klippte jag ner den helt.Så nu ser det väääääldigt tomt ut.....måste komma på en annan lösning,då jag inte vill ha en ny häck.Ska be Marcus hjälpa mej att gräva upp rötterna,sen får vi se vad det blir.Funderar på armeringsjärn o att låta t.ex. klematis klättra på det.

I tisdags var det tid att klippa sig igen!!!!Det var hemskt vad håret växer när det är kort.Fick bli ännu kortare den här gången ,i alla fall vid öronen,för när det är halvlångt har det tendens att vända sig utåt pga mitt självfall.

Ska jobba på lördag....det var väldigt länge sen sist,och det brukar bli rätt mycket att göra,så man får väl räkna med att vara helt slut efter jobbet.Tur att det inte blir så ofta........

April

 Då var det april månad,tiden går egentligen ganska fort ändå,trots att vi går och suckar o undrar var våren blir av.Den är faktiskt här,det är bara att titta i rabatterna o i naturen.......det händer saker varje dag.Idag har det varit 15 grader varmt,även om solen inte riktigt orkade fram bakom alla molnen.Jätte skönt ute,och det blev lite småpyssel i trädgården,som att plantera fler penséer o lite andra vårblommor i krukor o lådor.

I torsdags hade jag bestämt träff med en gammal klasskamrat,som jag inte träffat sen vi slutade sexan.Upptäckte för en tid sen genom FB att hon också bor i Eslöv,inte alls långt ifrån oss.Vi ska ha klassträff den 15 april,och de som anordnar det hela har lyckats få ihop ett 20 tal personer som ska komma.Inte dåligt tycker jag!!!Mona och jag hade en trevlig fikastund ,med mycket prat o många minnen.Vi hade nog kunnat fortsätta hela dagen,men jag var tvungen att åka in och jobba för Karin som blivit sjuk.

Plockade fram och påskpyntade i butiken i veckan.Påsken är ovanligt sen i år,men folk har börjat fråga efter både det ena o andra,så det var lika bra,och blommorna finns ju också redan att köpa.Så mycket fina saker vi har fått in i butiken......det är saker som vi beställde på Formexmässan,och mer är att vänta.Vi brukar försöka sprida ut leveranserna lite,annars blir det svårt att hinna med.

Har ni sett det nya trädgårdsprogrammet på TV8?Det heter Trädgårdstoppen och sänds kl.19 på söndagar.När man ser sådana underbara trädgårdar skulle man vila göra om sin egen trädgård helt o hållet.Är så sugen nu att såtta igång,men än så länge är det mest småpulande o städning som gäller.Vet ju inte hur växterna klarat vintern och vad som ska göras ännu,men man kan ju drömma o planera lite så länge.

RSS 2.0