Ännu en vecka

Som sagt,var jag o mina arbetskamrater på Åbergs Trädgård i söndags.Lyckades plocka på mej växter för 900:-,som jag har haft fullt upp med att plantera den här helgen.Vi tittade även in på Hermins gamla arbetsplats "Haven Österlen" som ligger i Gärsnäs.Ett trevligt ställe med massor av ovanliga pelargoner o en vacker visningsträdgård.
 Smaskig Chevré o rödbetspaj.......

 Tjejgänget!!!

Veckan har traskat på o det har inte hänt så mycket.James har varit dålig ett par dagar,då hans hjärta skenat iväg och tabletterna han har  inte hjälper helt ut.Sen gör de att han får ont i magen också.Nu har han äntligen ringt och beställt en tid till doktorn,och ska dit på måndag,för så här kan han ju inte ha det.

Själv har jag jobbat 3 dagar den här veckan,och i torsdags tog jag i lite väl mycket.Kaos när jag kom till jobbet,med en massa kartonger överallt som skulle packas upp,inför den kommande sommarrean.

På fredag f.m. kom Birgit hit,för att stanna över helgen.Lördagen var vi ute hela dagen i det fina vädret o njöt av solen.Själv kan jag ju inte bara slappa i solstolen,utan jag har planterat mina växter m.m.Både Emmelie o Marcus tittade in under dagen för att träffa sin farmor,och jag hade gjort fruktsallad med bl.a. svenska jordgubbar o melon.På kvällen satt vi ute o åt middag.....härligt.

Idag åkte Birgit hem vid middagstid.På f.m. ösregnade det,men eftermiddagen tillbringade jag med att koppla av i solstolen med en tidning.Nu har molnen dragit fram över himlen igen och det har både regnat o åskat.

 Mitt nya fågelbad som blev en taklöksplantering

Fredag den 13

Idag är det fredagen den 13......För min del har det inte varit någon otursdag,än så länge i alla fall.Det enda negativa idag har väl varit regnet/haglet som kom mitt på dagen.Hoppas ni också sluppit oturligheterna.
Även denna veckan har bjudit på sol o värme.I tisdags hade jag en dag då jag bara gjorde det jag kände för.Var iväg och fixade fransar o ögonbryn,så nu ser man lite piggare ut.Eftermiddagen tillbringade jag med att sola i trädgården.Sen blev jag rastlös,och tog en promenad med kameran runt halsen.Blev en del fina vårbilder!!!!

I torsdags kom pappa hit för att hjälpa mej att kapa armeringsjärn o fixa så det hela blev en luftig avskärmning in mot grannarna.Han hjälpte mej också att sätta upp hyllor i klädkammaren,så nu får jag bättre plats o överblick över mina skor......Tack pappa för hjälpen!!!!

 En bråkdel av alla mina skor!!!!

Idag hann jag plantera 3 murgrönor o 2 klematis längs nya "staketet" innan det började regna.Kommer nog att bli jättefint när det kommit igång att växa.Eftermiddagen har jag ägnat mej åt att tvätta pga vädret,men nu har det solat upp igen,så jag har även hunnit med att gräva upp  en död klätterros o plantera en ny.

På söndag ska jag och några av mina arbetskamrater köra till Åbergs Trädgård.Hoppas vi slipper regn,för då kan det bli lite sörjigt därute.Vi får hålla tummarna!!!!Är ju så mysigt att gå där och botanisera bland alla växter.Det brukar bli en hel del som får följa med hem också.Fika måste vi också göra i deras café,jättegoda rätter o kakor som de själv lagat/bakat av råvaror från den egna trädgården.

Mina favoritblommor blommar i trädgården just nu........

Sommar

Nu är det sommar!!!!!!I alla fall enligt meterologerna.Det kändes inte som det tidigare i veckan,då det var svinkallt o minusgrader på nätterna.Men nu verkar det som värmen är på väg tillbaka igen.

Igår köpte jag armeringsnät/armeringsjärn som ska användas som avskärmning in mot grannarna,istället för tujahäcken som vi tagit bort.Nu ska jag bara lösa hur det hela ska fästas o förankras i marken o med varandra.Sen ska det planteras klätterväxter,så att det blir en grön vägg,så småningom.

Idag har jag mest passat på att njuta av det fina vädret.En timme i solstolen,sen blev jag rastlös o cyklade till Johans Trädgård en runda.Gick där o kollade på alla fina växter och några fick även följa med hem.Sen var jag o frågade Karin om vi skulle ta en promenad,men hon skulle bort,så jag tog en runda på egen hand,så skönt väder att man inte ville gå in ju.

Imorron ska jag jobba 11-15 tillsammans med Karin o Nathalie.Blir troligtvis mycket att göra,eftersom vädret är så fint.På söndag skall vi till Nordanå på kalas för att fira mitt kära gudbarn Fredriks 17årsdag.

 Fredrik

RSS 2.0