Mest jobbigt

 Igår bar det iväg till Ullared.Vi förväntade oss mycket folk,eftersom det var lördag efter lön,men inte så här mycket........
När vi kom fram,fanns det inte en enda parkeringsplats så vi fick parkera på en angiven grusplan precis utanför byn,sen var det bara att traska resten av vägen.
Väl framme fanns det inga kundvagnar,så det blev till att lurpassa på de som kom ut ur varuhuset o ta över deras vagn.
Sen var det kön då.....var slutade den egentligen?Lirkade oss in nånstans på parkringen,sedan var det bara att vänta.Efter 1 timme var vi framme i parken framför varuhuset,där kön går som i en labyrint.
Där var det en smart själ,som satt upp ett korv o drickastånd.Lika bra att få något i magen.....vet ju inte när man har chansen nästa gång.
Efter ytterligare en halv timme,lyckades vi komma in genom dörrarna.......men därinne blev det kaos direkt!!!!
Gick knappt att röra sig i gångarna,men vi lyckades samla ihop det vi skulle ha bland hygien o städartiklar.
Nästa anhalt var väskavdelningen.Jag skulle ha tag på en handbagageväska med hjul,och jag hittade en fin svart Cavalet för bara 289:-.En liknande väska i butik kostar typ 700:-,så det var ett fynd!!!
Vi delade på oss för att kunna kolla lite på kläder,men när vi skulle ta kontakt med varandra funkade inte mobiltelefonerna.Vi hittade varann efter en stund,och lyckades plocka ihop lite underkläder,nattlinnen,vantar mm.
Sen var vi tvungna att få i oss ngt,så det blev lite juice o kaka i röda Caféhörnan.......
Nu var klockan kvart över 3 o vi måste snart ställa oss i kassan,men först skulle jag kolla efter nya gardiner till köket.Emmelie ställde sig vid sidan med vagnen ,medan jag "brottade" mej igenom textilavdelningen,där de var trångt i gångarna pga.att folk köade till kassorna där.Så himla dumt att ha såna varor precis vid kassorna........
Hittade vad jag skulle ha,men nu var Emmelie försvunnen o det gick bara att ringa nödsamtal på mobilen.Efter att ha letat hittade jag henne i en kö till kassan.
Kön vi stod i växte på ngt sätt på bredden,så vi rörde oss inte mkt,så efter en halvtimme bytte vi kö.Nu gick det bättre men vi stod nog i kassakön i över 1,5 timmar......pust!!!!
Väl ute ,var vi tvugna att ta en bit mat,innan vi körde hemåt,så det fick bli gatuköket.Sen blev det gratisbussen tillbaka till vår s.k. p-plats.Hemfärden startade typ kvart i 7 och efter 2 timmars körning var vi tillbaka i Eslöv.
Tror inte vi åker dit igen på ett tag i alla fall.Möjligtvis på sommaren,en solig dag när alla andra är på stranden.
Julklappsinköpen som var planerade,blev det inget av med.........
Enligt Gekås hemsida hade de slagit försäljningsrekord.....igen!!!!
OBS!Emmelie såg OlaConny på brödavdelningen.........

Inställt

 

 
Idag hade Emmelie o jag planerat att vi skulle på shoppingresa till Ullared.
Tyvärr blev Emmelie sjuk,var hos doktorn som konstaterade halsfluss.........
Kände mej lite rastlös,nu när man var inställd på att åka iväg,så jag körde till IKEA på e.m.
Det blev inga större utsvävningar,men jag köpte några hyllplan som jag tänkte sätta upp i klädkammaren.
På dem tänkte jag ställa mina finaste skor,så man har en bättre överblick.
Det blev även en runda in på Plantagen,där jag köpte lite nya växter......behövde byta ut några som blivit lite risiga.Nu hoppas vi bara att vi kommer iväg på lördag istället,då det är sista chansen innan december.
Antagligen är där mer folk en lördag än mitt i veckan,men det får gå ändå.

Höstrusk

 Utanför fönstret öser regnet ner,det var även lite snöblandat i e.m.
Nu verkar det som om hösten är här på allvar.Inget man har längtat efter precis,oh efter det kommer vintern......

Har varit ledig i 3 dagar nu.I tisdags tog jag tåget till Burlöv för att träffa Susanne.Vi hade några mysiga timmar tillsammans med mycket prat o en god fika.Igår blev det lite fixande här hemma,bl.a.tvätt,strykning,upphängning av rena gardiner i vardagsrummet o så var jag o handlade hem lite mat.Idag tillbringade jag nån timme på Aktiv,med att träna,sen blev det avkoppling i soffan med en tidning o ett par mackor.

I helgen ska James sätta på vinterdäcken,då de redan varnar för snö o halka.På lördag kommer mamma o pappa hit för att pappa ska hjälpa oss att montera upp den nya köksfläkten.Har inte hunnit plantera mina tulpanlökar,men jag hoppas på lite uppehåll i alla fall.Inte något vidare med trädgårdspyssel i regnet.........

Skogstur



Imorron bär det av på skogstur med systrarna Karin o Helena.Vad vi hoppas på den här gången är kantareller i svampkorgen.Sist var den fylld av Karljohansvamp,men kantareller är ändå kantareller!!!! De har lovat en solig ,men kall höstdag,så jag ser fram emot en härlig dag.Helena tar med sig matsäck o har lovat att fixa varmchoklad........

Lila.....en ny favorit

Vilka snygga skor!!!! Undrar var man kan köpa dem?Skulle gärna vilja ha ett par.....Tycker att lila är en sån härlig färg,både på kläder o i inredning,speciellt i tonen plommon.Lila blommor är också fint,speciellt tillsammans med mörkrött.....läckert!!!!

10-10-10



Kom just på att det var trippel i tior idag.En fin höstdag o James födelsedag,som vi firade tillsammans med mamma,pappa o fam.Palmer.Pappa bjöd på middag på bykrogen i Blentarp,för att fira att han också har fyllt år.Som vanligt var maten god o det var roligt att träffa alla.......James har fått en ny vinterjacka av mej i present,som han själv var med o valde ut,tidigare i veckan.Den enda som saknades idag var Marcus som tyvärr var tvungen att jobba.När vi åkte hem var himlen underbart vacker,och jag önskade att jag tagit med kameran.

Något att se fram emot



Idag har jag köpt med mej lite vårlökar hem.Det blev tulpaner i olika rosa o lila nyanser,vita mininarcissen Thalia o ljusblå pärlhyacinter.Har inte hunnit plantera dem än,men när det väl är gjort är det bara att vänta o längta till de tittar upp ur jorden.Lika härligt varje vår när dessa efterlängtade skönheter visar sig......då vet man att sommaren snart är här igen.


Brrrr......

Känner mig frusen o trött,men det e ju typiskt den här årstiden.Alla börjar sitta inne o kura men filtar o levande ljus.Visst är det mysigt,men jag föredrar den ljusa delen av året,och nu blir det bara mörkare o mörkare.........




Höst

Då var det oktober månad o hösten är här igen!!!Tycker tiden går alldeles för fort,det var ju precis sommar.Försäljningen av vårlöken går som vanligt bra.Alla vill ha något att se fram emot,och visst är det härligt när de första snödropparna dyker upp.......Idag var James o jag och beställde en ny spis o en ny spisfläkt.Var också o inhandlade en ny vinterjacka till James,som han ska få i födelsedagspresent.Ska det bli en lika kall vinter i år ,gäller det att vara rustad!!!!!Pelargonerna har jag tagit in o boat med tidningspapper,hoppas de klarar sej bättre den här vintern.Tyvärr var det många rariteter som dog för mej i fjol.Ska prova o lägga över lite fiberduk också,längre fram......Har envisats med att inte börja med strumpor i skorna,men snart går det inte längre,kallt när man står o väntar på tåget hem på kvällarna.Svamp har jag varit ute o plockat med Karin o Helena två gånger i år.....hoppas vi kommer iväg fler gånger.Så härligt att vara ute i skogen,och den ena gången hade vi korgarna fulla när vi kom hem.

RSS 2.0