Weekend i Köpenhamn

I fredags kl.12 satte min arbetskamrat Karin o jag oss på tåget till Köpenhamn,och en timme senare checkade vi in på vårt hotell.

Vårt hotellrum

Efter att ha installerat oss gav vi oss ut på stan.Halvdant väder och ingen värme direkt......
Traskade runt på Ströget och kollade i affärer och åt lite lunch under e.m.Blev inte mycket till shopping,endast 2 kökshanddukar på Systrarna Grene o ngt lite till Karins syster Helena som fyller år i helgen.

När vi kom ner till Nyhavn fick vi syn på guidebåtarna och bestämde oss för en tur.1 timmes runda ,då vi fick se Köpenhamn från vattensidan.Kände oss lite frusna när vi kom iland,men då började solen skina o vi slog oss ner på en restaurang med vars ett glas vin så vi kunde tina upp lite.Sen traskade vi hemåt o på vägen inhandlades lite vin,ost o kex som vi festade på medan vi vilade fötterna lite o gjorde oss iordning inför kvällen.Blev tipsade om en bra italiensk restaurang i närheten och där satt vi hela kvällen o pratade tjejsnack,åt gott o drack vin.

På båttur från Nyhavn

Anläggningsplatsen för båtarna från Sverige förr i tiden.....

Karin o ett glas rose´...

På lördagen efter frukost hyrde vi vars en cykel på hotellet,och kl.10 mötte Joan,som jag träffade i Malta för 2 år sedan,upp oss för att guida oss runt i sitt Köpenhamn.Vi fick se jätte mycket under de 5 timmar vi var ute bl.a. besökte vi Christiania och vi cyklade in bakvägen så vi fick se hur de bodde på riktigt.En del hus o trädgårdar var riktigt fina trots att allt är väldigt slitet.Regnade nästan hela tiden,så vi fick nytta av våra nya fina regnkappor och för att värma oss tog vi en kopp varm choklad o ostsmörgåsar av hembakat bröd på ett rökigt cafe´i Christiania.I de delar av stället där de sålde haschkakor helt öppet fick man inte fotografera......

Karin o Joan

Jag o Karin i Christiania....

Vi besökte också det kungliga slottet o kollade på utställningen med drottningens galaklänningar o så vinkade vi till kronprinsparet som var hemma när vi var på besök.....

Kronprinsparets bostad.....

Precis innan vi skulle skiljas åt från Joan,försvann regn molnen o solen började skina....typiskt va,men vi hade en mycket trevlig tur ändå.Tog vars en pölse på rådhusplatsen o tog oss tillbaka till hotellet.Väl där befriade vi oss från de fuktiga kläderna o tog varsin varm dusch.Jag hämtade lite varmt te i receptionen o Karin tog ett glas vin.Efter en stund märkte vi hur trötta och ömma vi var i kroppen efter många timmar på skumpande kullersten,men roligt hade vi i alla fall.Eftersom solen sken,tog vi en promenad sen blev det vars en god biff på Jensens Böffhus.....gott!!!Sen fick vi hålla kväll,orkade verkligen inte mer,utan det blev pyjamas på o så tittade vi på en romantisk komedi,som Karin missade slutet på........

Efter frukost kunde vi konstatera att solen strålade o det var riktigt varmt,men vi kände oss nöjda och sen skulle Karin vara på födelsedagskalas  i Ystad på e.m.
Så vi checkade ut från hotellet o tog oss till huvudbangården för att ta tåget hem igen efter en härlig helg.
Tack Karin och Joan för några minnesvärda dagar!!!

Kyligt

Blev inget jobb i lördags,utan fick stanna hemma med en kass mage,tydligen något som florerade i alla fall i Eslövstrakten.Tur så gick det över ganska snabbt!!!Har varit några kyliga och regniga dagar,förrutom i tisdags.Då passade jag och Susanne på att ta en tur till Helsingör.Blev en härlig dag,med bl.a. en mysig lunch på den italienska favoritrestaurangen.Det blev vars en smaskig brunchtallrik,med lite blandat smått och gott.


Visst ser det smaskigt ut!!!

Har jobbat 2 dagar den här veckan,i måndags städade jag o Karin på vinden,och igår fick vi massor av nya växter + att jag band 4 buketter till veckans handbollsmatcher.....

Idag fyller Emmelie 25 år,men hon är ju fortfarande i Norge,men om en vecka kommer hon äntligen hem efter 6 månader i vårt grannland.


Den här bilden på dottern togs strax innan hon åkte hemifrån

Har fixat en massa idag!!!Tvättat 3 maskiner tvätt,varit på banken och växlat pengar,handlat lite,packat weekendväskan och så blev det ett möte med Patrik på Aktiv.

Då var man medlem på gymmet igen,och har redan bokat in 2 besök nästa vecka.
Det blir ett Easy line pass på måndag och ett PT besök på onsdag,så nu ska jag väl komma igång igen.
Behövs verkligen,för att orka med bl.a. jobbet o så blir det ju lättare att hålla vikten också.

Imorron f.m. bär det iväg till Köpenhamn med min arbetskamrat Karin.Vi ska vara borta hela helgen och det ska bli jättemysigt.Hoppas vi får lite bättre väder och att det blir lite varmare.Men väskan är packad för alla eventualiteter,bl.a, är fina regnkappan med.Har försökt bli klok på vad det ska bli för väder,men meterologerna ändrar sig hela tiden.......

Känns som vår



Inte lika varmt som förra året,men nu känns det verkligen att våren är på väg.
Dagarna är längre och det är en speciell doft i luften......Är för det mesta riktigt skönt ute och ett par dagar har man kunnat ha på sig skinnjackan utan att frysa....härligt!!!

Har inte hänt så mycket den här veckan.Har varit hos frisören och blivit klippt,pysslat lite i trädgården och jobbat.
James har besiktigat bilen och fått bytat till sommardäcken.
Har köpt ett par fina sommarklänningar till mycket bra priser,och sådana får jag aldrig för många av....älskar klänning på sommaren o nu finns det ju ovanligt många att välja på.




Fina,eller hur?
Härligt med alla fina färger o modeller......

Nu dröjer det bara 2 veckor tills Emmelie kommer hem från Norge,och vi håller på att planera för att fira hennes 25årsdag.Tänker fira henne söndagen den 6 maj hemma hos oss,då hennes lägenhet fortfarande är uthyrd.
Ska bli härligt att få hem henne,men jag vet att hon har planer för sommaren ,så det blir inte så långvarigt.

Imorron har jag jobbelördag,kan nog bli mycket att göra med alla vårkänslor....folk vill ut i trädgården och plantera och fixa!!!

Våren på väg

Efter en kylig påskhelg,verkar det som våren är på väg!!!
Har bara haft en arbetsdag den här veckan,men det räckte för att få ont i nacken/axlarna igen pga de tunga citrusträden som måste in på kvällen.
James har haft känningar av sina njurstenar igen,och vi har  fortfarande inte fått reda på röntgen,som gjordes för två o en halv vecka sen.Det enda besked han fått är att de är back 4 veckor på röntgen avdelningen.
I torsdags träffades Susanne o jag på Nova.Hade inte tänkt handla något speciellt,men hittade en hel del...i alla fall jag.Hade en trevlig e.m. tillsammans,med trevliga samtal om allt möjligt.Vi måste träffas oftare Susanne!!!!


De här fina ballerinaskorna blev jag jätteglad för.Kostade 799:- på Ecco,men det får det vara värt,för man måste ju vara rädd om sina fötter.

Igår fick vi vår nya diskmaskin leverarad och installerad.Härligt.....nu slipper vi handdukstorka disken!!!
Körde till Flyinge Plantskola för att inhandla en ny minirhododendron,istället för den som dött i vinter.
Härligt väder igår,med sol och 14 grader varmt så jag gick där ganska länge och botaniserade.
Träffade även Gittan,som numera jobbar där....kul att se henne så pigg o glad,verkar trivas riktigt bra.
Köpte även några nya krukor och ett par doftpelargoner.


Den här vackra rhododendron planterade jag i min trädgård igår e.m.

Blev lite räfsande av gräsmattan efteråt och så vattnade jag med järnsulfat för att ta död på mossan.
Nu har jag bara gräsmattan på framsidan kvar,men måste köpa hem mer järnsulfat.......

Idag är det inte lika varmt,och solen får kämpa för att orka titta fram genom molnen,men det är skönt ändå.
James och jag körde till tippen med 6 säckar trädgårdsavfall...skönt att bli av med det.
Kanske räfsar jag framsidan idag,får se vad jag känner för.Ha en trevlig helg!!!!




Påsk

Då var påsken över för den här gången!!!
Påskafton var riktigt kall,bara 0 gradigt och det snöade på f.m.
Inte mycket att göra på jobbet,folk undvek väl att gå ut......
Eftermiddagen och kvällen tillbringade vi i Karups Nygård hos mamma o pappa.Som vanligt blev det mycket mat,och det var tur att det solade upp lite,så vi kunde ta en promenad.


Johanna,Susanne o jag...rejält påpälsade

Påskdagen bjöd faktiskt på en hel del sol och temperaturer runt 6 grader.På eftermiddagen passade jag på att räfsa upp löv,bokollon o pinnar under bokträden på vår allmänning.Nu går det att köra med gräsklipparen,i alla fall på vår halva,utan att fastna i än det ena eller andra.Hittade en läig hörna där jag passade på att njuta av solen efteråt.


Rent o snyggt,nu ska vi bara köra med säckarna till tippen.
Igår och idag har det varit riktigt deppigt väder,men man får trösta sig med att det börjar bli varmare igen.
Igår hade jag en lätt huvudvärk o kände mej ganska trött,så jag slappade mest i soffan med tidningar och TV.Idag känns det bättre och jag har varit iväg och handlat.Imorron blir det veckans enda jobbedag,efter 2 veckor med 3 arbetsdagar / vecka.

Påsk


GLAD PÅSK!!!

Långfredag idag,och det har verkligen varit deppigt väder.
Grått,regnigt,blåsigt och kallt.
Var ute en sväng för att handla lite och det var verkligen inte behagligt......

Den här veckan har det inte hänt något speciellt....
Förrutom att jag jobbat,så har jag mest tagit det lugnt,har fortfarande ont i nacken till och från.Beror nog på att det är så kallt o blåsigt att det inte vill släppa.Hoppas värmen kommer snart,jag behöver verkligen det nu för att må lite bättre med min värk.

Imorron ska vi fira påsk hemma hos mamma o pappa allihopa precis som vanligt.Förrutom att Emmelie fortfarande är i Norge.Jag pratade lite med henne innan idag och allt var bra med henne och nu kommer hon ju snart hem.
Innan påskfirandet ska jag jobba några timmar,så James och Marcus får hämta upp mej på vägen.


Den här fina kransen hittade jag igår på väg hem från jobbet......


Blåsigt

Den senaste veckan kan väl sammanfattas som blåsig!!!
Vanligt så här på vårkanten,men när temperaturen sjunker från 15 grader till 5 grader på bara några dagar känns det inget vidare.Mellanjackan fick bytas tillbaka till vinterjackan igen....brrrr.

Har inte hänt så mycket den här veckan.Har jobbat 3 dagar och vi har haft fullt upp,trots att våren kom av sig.
Men det är ljusare på kvällarna efter att vi gick över till sommartid förra helgen.Det känns bra!!!
På mina lediga dagar har jag röjt i förrådet o börjat städa i trädgården.......



I onsdags körde jag James till Malmö för att han skulle göra en ny njurröntgen,har inte fått besked om det ännu.
Fick beställa en ny diskmaskin,då den gamla inte diskar rent smörknivarna och man får handtorka disken.
Tyvärr hade de väldigt mycket att göra just nu så den blir inte levererad förrän den 13 april,men vi får väl försöka stå ut med detta ett tag till.......

Min häl har blivit bättre och nu gör det bara ont när jag går länge,men helt klart hjälper sulorna jag fick specialgjutna för mina fötter.Trist bara att man inte kan ha vilka skor som helst.....har gått i tränings/gymnastikskor i ett par månader nu och jag känner mej inte "klädd" i dem.Men häromdagen hittade jag faktiskt ett par riktigt snygga sneakers,med avtagbar innersula som funkar......


I mjukaste marinblått skinn och med extra lila skosnören som matchar sulan.
Idag har jag prövat att gå på mitt promenadband,första gången sen jag fick besvär med hälen.
Det gick bra,men jag nöjde mej med en 10 minutersrunda,får öka på efter hand som det känns bättre o bättre




RSS 2.0