Snart ett nytt år igen

Då var julen över för den här gången!!!

Lillejul firades hemma hos mina föräldrar tillsammans med min bror o hans familj.Jag fick åka dit själv då James inte mådde så bra.Det blev en trevlig kväll med god mat o julklappsspel,i år gick jag t.o.m. hem med en paket!!!

Julafton firades hemma hos oss,och trots att både James o mamma var krassliga hade vi det trevligt o mysigt.Tog det lugnt ,åt gott o Marcus fick dela ut klapparna.Mamma måste ha varit väldigt snäll i år,för hon hade hela famnen full av julklappar.Vid 8-tiden körde föräldrarna hem eftersom mamma var trött.Marcus stannade nån timme till,sen gick James o lade sig o jag tittade på "Sällskapsresan" på TV.

Juldagen inleddes med att James äntligen fick ut den eländiga njurstenen,som spökat i 2 veckor.Äntligen!!!Bästa julklappen,tyckte han förståss,och nu hoppas jag verkligen att han får vara frisk.........

Julhelgen avlöpte som sagt lugnt,och igår o imorron blev det lite jobb.Inte mycket kunder,men det beror säkert på det dåliga vädret.Regn o blåst...folk åker hellre till köpcenterna då....tyvärr!!!Vi passade på att skylta om lite och så skulle det bindas blommor till handbollen.Hoppas det händer lite mer imorron,blir så rastlös när man inte har något att göra.

På lördag är det Nyårsafton,har inte planerat något särskillt.Tänkte laga tacos och så har vi hyrt några filmer.Ska nog höra om Marcus vill äta med oss också,innan han ska fira med kompisarna.

Ska vara ledig i 9 dagar och jag tänkte pyssla lite här hemma,bl.a. tänkte jag röja lite i skåpen....misstänker att där finns en hel del grejer som aldrig används.Sen får vi se om jag säljer  på loppis eller om jag skänker det till välgörenhet.Har inte bestämt mej för vilket än.

Jag o min bror på lillejulafton

Snart jul

Julen närmar sig med stormsteg!!!!

Ska bara jobba imorron också,sen är jag ledig en vecka.sen blir det jobb 2 av mellandagarna och sen är jag ledig igen till den 8 januari.Ska bli skönt,kommer nog att röja lite här hemma,man har ju en förmåga att samla på sej en massa grejer som man varken behöver eller använder.

Nu har jag även handlat all mat m.m. som behövs under helgen,så nu kan man slappna av.Blir lite julförberedelser,som att göra julgodis,baka o steka köttbullar...ingen stress alls,och det känns skönt.

Har bytat lakan och tvättat handdukar o badrumsmattor,så nu ska det bara dammsugas lite o städa toaletterna.Ingen stor julstädning här inte....inte lönt,bättre att städa sen.

Pyntat har jag också gjort lite pö om pö,med lite ljus och blommor,men nu är allt framme,dock inte så mycket som vanligt....är lite mer sparsmakad i år.

James har fortfarande besvär av sina njurstenar och mår inte alls bra.Känns inte alls roligt,man känner sig så hjälplös när man inte kan göra något.Jobbigt............

Idag har jag bakat saffransskorpor,efter att ha sett Leila baka dem på TV.Det såg så lätt ut,och det var det också....och så goda de var o så härligt det doftar i hela huset.Påminner mej om Tant Majkens goda skorpor,fast hennes var utan saffran.

Lillejulafton ska firas hos mina föräldrar med min bror och hans familj.Ska lämna julkapparna till deras barn,så äter vi tillsammans och spelar julklappsspelet...ska bli trevligt!!!Julafton firar vi hemma hos oss tillsammans med mamma,pappa och Marcus,så det blir en stillsam jul i år.Vi kommer alla att sakna Emmelie,men tror säkert hon får en bra jul i Hemsedal med sina nya vänner.


Lucia

Idag är det Lucia och bara 11 dagar kvar till julafton.

Oväder ute,det regnar och blåser,känns inte alls lockande att gå ut.Men eftersom jag bytade arbetsdag med Karin,pga att jag var hos tandläkaren igår,så har jag inget val.

Blev ingen tandutdragning denna gången heller,för tandläkaren tycker den ska vara kvar så länge jag inte har ont.Så det fick bar bli ett "plåster" för att det inte ska samlas skräp i håligheten.Däremot fick de laga plomben jag tappade för ett tag sen,och det gick på 1025:-.Varför ska det vara så dyrt???

Igår e.m. kunde jag inte hålla mej längre utan jag satte upp julgranen.Det blir ju så mysigt o har man plastgran barrar den ju inte ändå.I år blev färgerna vitt o silver och jag valde att göra rosetter istället för en massa anat pynt.Blev riktigt fint....ni kan kolla bilder på FB,då jag inte kan lägga upp bilder här på bloggen av någon anledning.

Emmelie trivs i Hemsedal och ska visst ut i backen för första gången imorron.Hoppas det går bra och att hon tycker det är kul att åka skidor.Hon ska ju ändå vara där ett tag och då kan det ju vara kul om hon gillar det.

I lördags var vi hemma hos Eva o Peter på middag tillsammans med övriga arbetskamrater o respektive.En mycket trevlig kväll,med god mat,trevligt sällskap o många skratt.

Inatt har James kännt av njurstenarna igen,ska det aldrig ta slut?Tycker så synd om honom,det verkar ju aldrig bli någon ände på eländet!!!Han ska bara jobba fr,lö,sö den här veckan,sen har han semester året ut......skönt för honom.Själv är jag ledig första veckan i januari.Synd att vi inte kan vara fria samtidigt,för då hade vi ju kunnat ta en tripp till Kanarieöarna o fått lite sol.




7 december

Tiden går och om mindre än en vecka är det Lucia......

Börjar bli lite kallare nu,men ingen snö ännu.I Hemsedal däremot,där Emmelie nu har börjat jobba,är det visst 10 minusgrader.Kallt,men det är en annan kyla än den råfuktiga här hemma i Skåne.

I veckan har det blivit inköpt lite nytt julpynt.....känner för att vara lite sparsmakad i år,så det blir mest vitt o grönt,blandat med cement o zink.Köpte 5 meter vintervitt sidenband för jag tänkte ha rosetter i granen i år o kanske kulor,men då bara vita....får se hur jag gör.

Har varken bakat eller gjort något julgodis än,känns inte lika roligt när inte Emmelie är med,men jag gör nog mina enkla chokladkolor i alla fall,för de vill man inte vara utan.

Gick en sväng i stan igår e.m. och hittade en jättefin weekend/handbagageväska med Disneymotiv o 4 hjul.Precis något sånt jag letat efter,ngt annorlunda o lättrullat.Vad gjorde det då att den kostade 995:-....ibland får man ju unna sig det man vill ha.

På lördag är alla på jobbet med respektive bjudna hem till Eva o hennes man i Veberöd,ska bli kul.Hoppas James håller sig frisk så han kan följa med.Han har ju precis blivit bra efter ännu en omgång med njurstensbesvär.Hoppas verkligen att nästa år blir ett bättre år för honom när det gäller hälsan!!!!!

Min nya väska

RSS 2.0