Sol

Solrosen...solens egen blomma ! Nu kommer solen o värmen igen enligt väderprognoserna.Hoppas att det stämmer för vi har längtat så.Vi här i Sverige behöver solens strålar för att orka med den långa vintern.Och precis som solrosen vänder vi våra ansikten mot solen,för att njuta och få så mycket som möjligt av dess värmande strålar.

Fräsch lunchmacka

Gör en enkel o god macka till lunch.Skär 2 rejäla skivor av mitt lättbakade bröd,som ni fått recept på tidigare.Bred på philadelphiaost med gräslökssmak,finns med 12% fetthalt.Klipp över lite färsk gräslök,och avsluta med lite finhackad paprika.Gärna gul.God o fräsch sommar macka tycker jag.

Rea

Det är inte klokt vad folk handlar!!!Just nu har vi ombyggnadsrea i butiken jag jobbar i,för det ska läggas nytt golv i sommar.Det är 20 %på alla varor,minst.Sen har vi 50-70 % på en massa utgående varor.T.o.m.Växterna är det rabatt på.Gissa om vi har mycket att göra!Man är jättetrött i både kroppen o i skallen när man kommer hem på kvällen.Det är i alla fall trevligt med alla positiva kunder som tycker det är kul att fynda.

Ingen bild

Det blev ingen bild i mitt förra inlägg.Den fick tydligen inte publiceras.Här är en annan vacker trädgårdsbild istället.

Vårutflykt

Nu känns det som det skulle vara dags för årets utflykt till Åbergs Trädgård i Öja ,utanför Ystad.En handelsträdgård med gamla anor och ett stort sortiment av både perenner o sommarblommor.Man kan även köpa grönsaksplantor ,såsom tomater,paprika o chili.Allt till mycket humana priser.Sedan ett par år ,kan man även fika eller äta en lättare måltid i deras trevliga cafe´.Om man gillar växter o trädgård  ,är detta  en plats som verkligen är värd ett besök.Jag brukar åka dit med mina arbetskamrater ,och det gäller att ha kört dit i den stora bilen ,för vi handlar mycket allihop.Får se om vi kan pricka in ett datum i år ,annars åker jag själv.

Min favorit

Nu blommar min favoritblomma i trädgården,och det doftar ljuvligt.

Migrän

Den här veckan har jag haft migrän i 2 dagar.Det är flera månader sen sist,men den här gången var det jobbigt.Annars har det blivit bättre det senaste 9 månaderna ,sen jag började träna och ändrade mina kostvanor.Trodde faktiskt inte att det skulle påverkas,men det verkar ju så.Jag ser det som en bonus!Annars har mina nya vanor lett till att jag gått ner 15 kg i vikt,och blivit mycket piggare.Min fibromyalgi har inte blivit bättre ,men jag orkar mer o har blivit lite starkare.Ja trots att migrän är  skitjobbigt,så ser jag det ändå som något positivt att inte ha det lika ofta längre.

Fel låt vann

Så har årets musikspektakel klarats av.I finalen hade man bytat ut programledarna,vilket var skönt,då de nya var mycket bättre.Inte så gapiga o fejkade.Det gick inget vidare för Sverige i år heller.Bara en 21:a plats.Däremot kom min favorit Azerbaijan 3:a.Vinnare blev Norge,och detta tycker jag är obegripligt.Ingen bra låt och ingen bra sångare.Det fanns många låtar som var mycket bättre.Men som vanligt var det "fel låt som vann".Vad tycker ni?

Irriterande

De ryska programmledarna för Eurovision song contest var bara för mycket.De var så oproffsiga där de stod och skrek i sina mikrofoner och försökte vara roliga.Det var de inte,bara irriterande.Annars var det en bra show.


Heja Sverige


Eurovision song contest

Jag o min man kollar just nu på semifinalen av ovanstående tävling.James,som är melodifestivalfreak,spelar in programmet och sitter redo med sina listor.Han vill inte att Malena ska gå vidare,men jag tycker det är kul när Sverige är med .Det var väl inte min favoritlåt som vann den svenska uttagningen,jag höll på Sarah Dawn Finer.Hur det än går,är det ett kul program att titta på.

Min röda klänning

Klänning RödVisst är den snygg!!!

Shopping

Idag hittade jag klänningen med stort K.En röd klänning i en klassisk sommarmodell som jag bara måste ha.Som tur var,kostade den inte så mycket.Bara 299 kronor på Lindex.Ett fynd tycker jag.Gick även in i Eslövs skoaffär,då jad hade lite tid kvar innan tåget till lund skulle gå.Där hittade jag ett par röda skor som bara var perfekt till klänningen.Lacksandalett med hög kilklack för 399 kronor.Jag köpte dessa också,annars hade jag bara ångrat mig senare.Jag älskar rött!!!

Fler boktips

 Karin Wahlberg är läkare på sjukhuset i Lund.Hon skriver också kriminalromaner som oftast utspelar sig sjukhusmiljö.Huvudpersonen är kriminalkommisarie Claes Claesson.Man får följa honom i hans arbete,men även i hans privatliv.Spännande och trevligt att följa personerna från bok till bok.Hon har skrivit 6 böcker,och de är lika bra allihop.Läs dem gärna i ordning ,för att lättare hänga med i händelserna runt Claes och hans familj. Böckerna i rätt ordning: Ett fruset liv.Hon som tittade in.Sista jouren.Flickan med majblommorna.Blocket.Tröstaren.Blocket utspelar sig mycket riktigt på sjukhuset i Lund,och man känner också igen andra miljöer från stan.Trevlig läsning!!!

Boktips

  Lästips inför sommaren!Skumtimmen o Nattfåk som är skrivna av Johan Theorin.Spännande läsning för dej som gillar kriminalromaner med lite extra mystik.Handlingen i de båda böckerna utspelar sig på Öland.Kan verkligen rekommenderas!!!

Kallt

Solen värmer oss inte längre!Efter senaste tidens värme känns det jättekallt.Egentligen är det mer normalt nu,för årstiden.Men man vänjer sig så fort vid att det är varmt,att det känns som rena vintern.Lite överdrivet kanske, men jag fryser.

Tiden går

Imorgon ska vi fira att Fredrik fyller moppe.Fredrik är min brors son och mitt gudbarn.Jag kan inte fatta att han blivit så stor så snabbt.Särskilt de sista åren då han blivit jättelång och kommit i målbrottet.Han är inget barn längre.Ofta får jag för mig att det är Fredrik,när jag ser hans lillebror Elias som är 6 år.Det är så jag tänker på Fredrik och inte som en nästan vuxen man.Ja som sagt,tiden går och det alldeles för fort.

Ryggont

Har haft problem med ont i ryggen ett par månader.Inget verkar hjälpa!Det är lika illa oavsett om jag tränar,är i rörelse eller vilar.Mina värktabletter hjälper bara lite,och man vill ju inte ta för många heller.Vill inte verka gnällig men ibland är det bara för jobbigt.Hjälper säkert inte att gå till doktorn heller.Får fortsätta träna,speciellt mag o benmusklerna.

RSS 2.0