Nyårsafton

 Den lilla svarta fick hänga kvar i garderoben ikväll!!!
Brukar väl inte fira nyår med så mycket pompa o ståt nuförtiden,och i år blev det ingenting alls.
James jobbar till kl.23 så jag sitter hemma alldeles själv o tittar på TV,precis som vilken annan dag som helst.
Köpte hem lite goda ostar,kex o druvor....ett par glas vin har det också blivit.Sitter här i myskläderna med levande jus o myser.Emmelie är på fest och Marcus skulle träffa en kompis.
Nu är det  ungefär 4 timmar kvar av det gamla året,och snart smäller de in det nya,som jag hoppas ska bli ett bra år.GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!!!


Julebarn

 Nu har vi två stycken "julebarn" i släkten,ja inte riktigt ,men nästan!!!
Igår ,den 27 december föddes James brorsdotters lilla flicka och samma dag för 8 år sen kom Elias till världen.
Tänk vad tiden går....tyckte inte det var så länge sen  Susanne gick med Magen i vädret och nu är han så stor och hjälper tomten att läsa på paketen.Tiden går alldeles för fort!!!!Tycker inte det är så länge sen Marus o Emmelie var små heller,och nu är de vuxna,och utflugna sen flera år..........

Igår var jag inne och jobbade ett pass,men det var relativt lugnt.Folk vill väl inte ge sig ut i det kalla vädret i onödan.Troligtvis var de på de stora köpcenterna istället......där slipper man ju frysa.
Nu kan jag se fram emot 1 veckas ledighet,sen börjar allvaret igen.De nya fröerna har redan kommit,vi ska bara plocka bort julen,sen ska de upp i hyllorna.Ett litet tecken på att våren kommer igen,även om det känns som värsta istiden just nu.

Annandag jul

 En vit jul har vi verkligen fått,och nu har det börjat snöa igen.
Nu är julen snart slut för den här gången!!!Det går så himla fort.....man förbereder flera veckor innan o pyntar,köper klappar o bakar o fixar.......och så vips är allt över.
I år firade vi julafton hemma hos Mats o Susanne i Nordanå.Det blev en mysig jul med massor av god mat,fina klappar o trevligt sällskap.Igår juldagen,tog vi det mest lugnt.....läste o tittade på TV.Emmelie o hennes kompis
Emelie tittade in en stund på e.m.Ska inte göra något speciellt idag heller.....skönt att bara vara!!!!
Till påsk vet vi ialla fall vad vi ska göra!!!Jag fick en weekend  i Göteborg i julklapp av James.Vi ska bl.a.gå och titta på Robert Gustavssons jubeleumsshow på Rondo.Ska bli jätte trevligt,alltid kul att hitta på såna här saker o komma hemifrån några dagar.God fortsättning på er alla!!!!

Lillejul

 Lillejulafton o jag sitter hopkurad i soffan o tittar på film.
James har gått o lagt sig då han är trött efter flera tidiga mornar o stressiga dagar på jobbet.
Skulle ha varit på julfika med julklappsutdelning på jobbet i morse,men pga att mitt tåg blivit inställt,stannade jag hemma.Ingen aning när nästa tåg kom heller då alla tåg varit mer eller mindre försenade pga snön o kylan.
Tur var nog det ,för jag hade nog inte kommit hem efteråt,då alla tåg på sträckan Malmö -Hässleholm blivit inställda hela f.m.Alltså kröp jag ner i min varma säng o sov ett par timmar till.......
Uppåt f.m. ringde Emmelie o frågade om jag ville följa med till stan en sväng.Så fick det bli!!!Först var vi på LINDEX och inhandlade nya BHar o jag hittade även en ny pyjamas.Sen blev det Intersport,för jag bara måste
ha ett thermoset.......tänker inte stå o frysa en gång till i väntan på tåget.Mår inte alls bra när det är så kallt......
värker i hela kroppen.Bjöd Emmelie på fika inne på GRAPPA,mysigt att sitta i värmen o prata skit med sin dotter.
James ringde o bad mej köpa ett par nya handskar åt honom,då hans gamla kommit bort o reservparet var trasiga.Efter middagen bakade jag mitt goda bröd,för att ta med mej hem till Mats o Susanne imorron.Vilken
underbar doft.......måste baka oftare,både godare o nyttigare..........

Kaaaaallt

  Visst är det vackert med all snö,men fy vad kallt det är.Minus 16 grader idag o man undrar ju hur kallt det har varit inatt.
Lika spännande varje dag att se om o när det kommer ett tåg,som kan ta en till jobb o hem igen.Det värsta är att man måste stå ute o vänta,eftersom det inte går att veta när tåget kommer o vilket spår.Börjar fundera på om man skulle skaffa sig thermokläder,jacka o byxor precis som skidåkare har.Räcker inte med långkalsonger längre.........Man känner sig som en uppstoppad gris när man går ut!!!!!Tänker på alla stackars hemlösa,hur klarar de av det här?Hoppas de har någonstans de kan ta vägen,de är ju fler än någonsin.Stackars männinskor!!!!!
Idag är det sista dagen innan julhelgen som jag jobbar o så ska vi ju träffas på julfika imorron bitti.Får se om man kan ta sig dit imorron,det ska ju bli snö oväder igen.Även på julafton ska det visst snöa o man får hoppas det inte blir alltför illa.Vi ska ju ut o köra,ska fira jul i Nordanå med fam.Palmér o mina föräldrar.Man får köra hemifrån i god tid o ta det så försiktigt.

4 advent

 Då var det 4 advent o bara 5 dagar kvar till julafton!!!!
Granen är klädd o lite pynt har också kommit upp idag.Igår inhandlades de sista julklapparna och idag har jag gjort 3 sorters julgodis.Det börjar bli lite julstämning här hemma o utomhus ligger snön vit.......
Handbolls matchen mellan Sverige o Norge blev tyvärr en förlust för oss,men silvermedalj i VM är väl inte fy skam.Emmelie har hälsat på under e.m.Hon blir så rastlös av att vara sjukskriven,och gick iväg på en promenad
denna soliga vinterdag.Jobbigt dock att plumsa genom snön.....de har blivit väldigt dåliga på att skotta numera.
Nu ska jag bara jobba 2 dagar till inan jul,närmare bestämt tisdag o onsdag.Sen ska vi ju ha den årliga julfikan på lillejulaftons morron på jobbet,då det även blir julklappsutdelning.

Tomt

 Idag är det 2 veckor sedan Emmelie opereades,och hon har varit på efterkontroll idag på f.m.Allt verkar vara som det ska,och de tog bort stygnen.Hon måste dock fortsätta med BHn o spännbandet i ytterligare 2 veckor.På e.m. packade vi ihop hennes saker o körde o handlade lite,sen blev det hemflytt för dottern min.Hon klarar ju av allt själv nu,och börjar bli lite rastlös hemma hos oss.Själv tycker jag det känns lite tomt.Det har varit mysigt att ha sällskap om kvällarna o ngn att dricka glögg med.......

Lucia

Idag är det Lucia o det är bara 11 dagar kvar till julafton!!!

Emmelie o jag har bakat lussebullar så det doftar underbart här hemma.
Julklapparna har blivit inslagna idag också.Har bara två stycken kvar att köpa.
Dagen har varit solig men kall.....-8 grader här i Eslöv,så vi har hållt oss inomhus.
Igår var vi och hälsade på i Ystad i Jenny´s o Dennis´"nya" lägenhet.Marus fick stanna hemma då han blev sjuk.
Vi hämtade upp Birgit på vägen dit o hade en trevlig kväll med tacós o glögg.
Imorron blir det jobb på e.m.......skulle egentligen varit ledig,men eftersom jag bara var uppsatt på schemat på fredag,och Karin har jobbat jätte mycket sista veckan,så tog jag hennes e.m.
Hon har ju också en del att hinna med innan jul.........

En vecka sen

Nu har andra advent passerat o vi närmar oss julen med stormsteg.Det har redan gått en vecka sen Emmelie´s operation,och hon är mycket piggare.Hon är fortfarande svullen,speciellt på ena sidan.Hon bor fortfrande hemma hos oss,men klarar sig bättre o bättre.Att tvätta håret o få på behån är väl det som är svårast......Jag har varit ledig från jobbet de här dagarna,för att kunna ta hand om henne.Skippade även julfesten med jobbet i fredags.De var på erotikmässa o fick kolla på Chippendales........Bengt var inte heller med,men det var kanske inte så konstigt.Igår var jag på en halvdagskurs med jobbet på e.m. på IDEON i Lund.Idag ska en av Emmelie´s kompisar titta in en stund o i e.m. kommer mamma o pappa hit på en fika.Sen blir det en tur till frissan,behöver verkligen klippa mej.

Då var det över

Igår var det dags för operationen Emmelie
har gått o väntat på i ett par månader nu.James körde oss till kliniken i Landskrona i god tid,så vi var där redan vid halv 11 tiden.Hela operations schemat var försenat pga. att ngn var sen redan på morronen.Antagligen pga. vädret.Vid 12tiden fick vi komma till ett eget rum,och det var ju skönt,men väntan blev lång o inte förrän kvart över 3 ,blev hon hämtad till operation.Jag promenerade till stan för att få mej ngt att äta.Lunchen var ju över o restaurangerna hade stängt köken innan kvällsserveringen,men jag hittade ett ställe dä de fixade pasta med kyckling till mej ändå.Tack för det,för jag behövde verkligen lite lagad mat vid det här laget o inte bara en baguette på ett café.För att fördriva tiden blev det lite julklappshopping,så nu har jag bara ett par stycken kvar.
Vid halv 6 var jag tillbaka på kliniken o en stund senare kom Emmelie tillbaka från uppvaket.
Allt hade gått bra,men hon hade ju jätte ont,och hade fått smärtstillande.Jag stannade ett par timmar till,för att
förvissa mej om att hon mådde så bra som möjligt,och hon hade även kunnat äta lite.James hämtade mej vid 20tiden,och då hade det börjat snöa rejält,så vi fick köra så försiktigt.Emmelie fick stanna över natten,och James hämtade hem henne på morronen idag.Nu ligger hon uppallrad med en massa kuddar i soffan,och sover lite.

RSS 2.0