Vår i luften

Veckan började med mer snö,men nu har allt regnat bort och det har varit 8 grader varmt i ett par dagar. Vindarna är lite kalla,men solen tittar fram och i rabatterna har lökväxterna börjat titta upp bland löven.

Krokusar på gång.....

Har beställt en ny bokhylla från IKEA,då jag behöver mer plats till alla mina böcker.Har ju tidigare rensat ut en massa onödiga grejer,så vi behöver inte lika många skåp/vitriner.Kim på mitt jobb däremot behövde mer förvaringsutrymme så hon tar över vår gamla bokhylla för 500:-.....härligt,då kommer den till nytta och vi slipper kasta den.Det bär mej alltid emot att slänga saker som fortfarande fungerar.......Mot en fraktkostnad på 495:- kommer IKEA och levererar hyllan på tisdag nästa vecka.Helt klart värt pengarna att slippa slita o släpa själv.

På tal om böcker,så började årets bokrea i onsdags,och jag hann ta en runda i bokhandeln här i Eslöv innan jobbet.Hade tänkt fortsätta fynda lite på Coops bokrea igår också,men döm om min förvåning,de hade ingen.....Blev faktiskt besviken,men jag får väl ta en runda till Akademibokhandeln i Lund imorron efter jobb.

Mina fynd hitills....

Känner mej lite grå och trist just nu,så jag har gått och funderat på att pigga upp mej med en ny hårfärg.Nu har jag bestämt mej och bokat tid till frissan nästa onsdag.Ska även fixa en tid till plock o färg av brynen o fransarna,för då ser man mycket piggare ut.Vad tror ni om den här färgen?

Har ju haft det rödbrunt tidigare,men inte så här rött.........

Saknar min dotter jätte mycket,men nu är det "bara" lite mer än 2 månader kvar tills hon kommer hem.

Jag o Emmelie i Köpenhamn förra sommaren......

Snöblask



Det kalla,soliga vintervädret försvann och snön kom istället.Nu har det töat o snöat om vartannat,så nu är det precis som det brukar när det är vinter i Skåne........

Veckan började med 3 arbetsdagar i rad,pga. Alla Hjärtans dag i tisdags.Vi har aldrig firat det speciellt,men det är det ju många andra som gör,så  vi hade fullt upp på jobbet med att sälja röda rosor.Dubbelt så dyra är de också denna dag,för att gå ner till normalpris nästa dag.......



Helt klart kändes det i hälen efter allt gående/stående på jobb,men de nya sulorna hjälper ändå.Har inte lika ont som tidigare och nu gör det inte mer ont än att man kan stå ut.Kände mej rätt trött igår,och hade tänkt stanna hemma o ta det lugnt idag.Men på e.m. började jag känna mej rastlös,så jag tog en runda till Nova i Lund.

Fyndade nya kuddar till soffan på Indiskan,som hade 20% på alla kuddar just nu.Blev också en ny löpare o ett par nya ljuslyktor till soffbordet.2 somriga toppar fick också följa med hem.......Körde även in en runda till Johans Trädgård på vägen hem och köpte lite blommor.Man behöver pigga upp sig lite i grådasket.När jag kom hem upptäckte jag att jag hade förlagt mina svarta skinnhandskar...typiskt,jag som haft de så länge o de var så sköna o "ingångna"........



Imorron ska James äntligen börja jobba igen!!!Är halvt sjukskriven till att börja med och det blir 3 halvdagar tll att börja med.På måndag är han ledig och på tisdag är det dags för en ny njurröntgen,för att de ska se att allt ser bra ut efter operationen.De ska antagligen också plocka bort katetern han fick insatt.Hoppas att allt blir bättre nu......

Februari

Riktigt kallt har det varit,ca 15 minusgrader....brrrr.Värst är det när man väntar på tåget hem från jobb o det är försenat.Då känner man verkligen hur kallt det är trots underställ,mössa o halsduk,men nu verkar temperaturen vara på väg upp igen.

Blev ingen Ullaredstur idag.Susanne o jag pratade om att åka till Väla,men hon har blivit lite förkyld.Nova var också på tal,men då min fot inte är tejpad just nu har jag ganska ont,så det får bli någon annan dag.Var hos en ortopedisk sjukgymnast igår kväll och fick göra fotavtryck.Ska hämta mina nya skoinlägg ikväll,sen hoppas jag att jag ska kunna gå utan att det gör alltför ont.Han hittade en svullnad/ömhet som varken doktorn eller den andra sjukgymnasten upptäckte........

Hade ett par ärenden nere i stan att göra idag.När jag ändå var ute var jag inne om både Lindex o Kappahl.2 bastoppar för bara 99:- och en fin tunika för 125:-,med rabatt o värdekupong.Lika billigt som i Ullared ju.......





Även en bok blev det o ett fräckt flätat knytskärp.

Gick även in på resebyrån och beställde resan vi kollat upp på nätet,så nu ser vi fram emot Mallorca 2 veckor i september.Såååå härligt ska det bli!!!

Rastlös

Känner mej rastlös....Har suttit mycket hemma i januari,dels pga att jag varit dålig och att James inte är bra än.Man kan ju inte bestämma någonting,så länge han inte mår bra......Han är fortfarande sjukskriven,eftersom han inte mår bra efter allt elände med njurstenarna.han är trött o sover mycket.

För att ha något att göra,har jag röjt och städat överallt,bl.a. rensat ur en massa i bokhyllan i vardagsrummet.Har ju så mycket böcker så jag tänkte att vi skulle byta ut den mot en annan med många hyllplan.Har kollat på klassiska Billy från IKEA och det blir nog bra.

Jobbigast just nu,är att  jag saknar att träffa lite folk och umgås.Visst jag kommer ju ut bland folk när jag jobbar,men det räcker liksom inte.Hade varit mysigt att gå ut och äta lite gott t.ex.

Sitter mycket vid datorn numera,bl.a.har det blivit lite shopping på postorder i brist på annat.Hittade lite sommar kläder på Cellbes och så har jag beställt 2 omgångar från Ellos,då de hade REA och det var jättebilligt.Såg att Susanne o hennes mamma skulle till Ullared o shoppa loss lite och blev väldigt sugen på det jag också,men tyvärr har vi ju aldrig samma lediga dagar,så det gick inte.Hörde med mina arbetskamrater om de hade tid o lust.Lust fanns där men dessvärre ingen tid som passade.Kanske.kanske.....Kim kan på fredag,om hon hittar någon som kan hämta hennes son från fritids på e.m.Håller tummarna!!!


Brödrecept i repris

På begäran kommer här receptet på mitt nyttiga och lättbakade bröd i repris.

BRÖD MED FRÖN O NÖTTER

1 liter lättfil

2 tsk bikarbonat

1 dl mörk sirap

7 dl vetemjöl

4 dl grahamsmjöl

2 dl grovt rågmjöl

2 tsk salt

2 dl solroskärnor

2,5 dl linfrön

1 par nävar valnötter eller andra nötter

Blanda fil,bikarbonat o sirap i en skål.Rör ner övriga ingredienser.Fördela den lösa degen i 2 väl smorda bakformar(ca 30 cm långa)Strö gärna lite solrosfrön ovanpå.Ställ in i 175 graders ugn och grädda i ca 1,5 timme.Pröva med en sticka.Låt bröden vila under handduk.Går bra att frysa in.

Lycka till !!!



Kallt

De senaste dagarna har vintern slagit till,i alla fall när det gäller kylan.Idag var det 10 minusgrader i f.m.Solen sken i alla fall men fy tusan vad kallt.Hade understället på mig igår när jag jobbade,men frös ändå när jag väntade på tåget hem.Fortsätter det så här,får jag nog plocka fram termobyxorna.Fast vi ska inte klaga....tänk på Emmelie och hennes kompisar i Hemsedal.De har 1,5 meter snö och 25 grader kallt.....brrrrrr



James blev inte opererad förrän på fredag e.m. så han fick bli kvar på sjukhuset över natten.Operationen gick bra,men han har varit jättetrött hela veckan o sovit mycket.Själv började jag piggna till i söndags,och passade på att byta lakan i sängarna o duscha.....skönt!!!

James är fortfarande sjukskriven,men själv har jag jobbat 2 dagar den här veckan.Det gick bättre med min onda häl,pga tejpningen,men bra är det inte.Blev omtejpad i tisdags,och nu har jag fått en tid till en ortopedisk sjukgymnast i nästa vecka,som ska göra ett skoinlägg till mej,sen är det bara att hoppas att det blir bättre.

Idag har jag städat,behövdes verkligen då det inte blivit gjort på några veckor.Tog övervåningen på f.m. och nedanvåningen på e.m.Orkar fortfarande inte hur mycket som helst,men nu är det gjort.....härligt!!!

Har pratat med Emmelie på Skype den här veckan.Först fick jag inte min kamera på datorn att funka,så det var bara jag som kunde se henne.Fick gå husesyn i deras hus och hälsa på hennes "sambor".Hon såg lite trött ut,men det var ju inte så konstigt,då även hon blivit sjuk.Dagen efter när jag satte på datorn,stod det att videon funkade,och jag kunde se mej själv nymornad på skärmen.Fick ju ringa upp  dottern igen o höra om hon kunde se mej....och ja nu funkade det.Teknikens underbara värld.....fantastiskt vad man kan göra nu för tiden,när allt fungerar som det ska.Kom att tänka på Hedvig o hennes syster i barnprogrammet från A-Ö......de kunde ju se varandra på TVn när de ringde varandra.........

Visst minns ni de här figurerna?

RSS 2.0