Recept
Här får ni receptet på världens mest lättbakade bröd.
1 l lättfil
2 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
2 dl solroskärnor
2,5 dl linfrö
1 näve valnötter
Blanda fil,bikarbonat o sirap.
Rör ner övriga ingredienser o fördela smeten i 2 smorda formar.
Ställ in i 175 graders ugn(längst ner) och grädda i ca 1tim20min.
Pröva med sticka.
Låt bröden vila under handduk i 5 timmar innan de skärs upp.
Går bra att frysa.
1 l lättfil
2 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
2 dl solroskärnor
2,5 dl linfrö
1 näve valnötter
Blanda fil,bikarbonat o sirap.
Rör ner övriga ingredienser o fördela smeten i 2 smorda formar.
Ställ in i 175 graders ugn(längst ner) och grädda i ca 1tim20min.
Pröva med sticka.
Låt bröden vila under handduk i 5 timmar innan de skärs upp.
Går bra att frysa.
Kommentarer
Trackback